Polícia zasahuje, občania však žiadajú viac

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Smutne známe drogové centrum na Stavbárskej ulici, známe ako Pentagón, zažilo len v tomto roku niekoľko razantných akcií, pri ktorých uviazli v sieti stovky nielen malých dílerov - ľudia z okolia však žiadajú viac.

Po poslednom zásahu začiatkom septembra, keď v policajnej sieti uviazla minimálne jedna „väčšia ryba“ s BMW, sa na internetovej stránke miestnej časti vynoril rad nadšených ohlasov - ale aj kritík. Jeden z občanov štvrte popisuje, aký rozruch v okolí drogového brlohu vyvolal príchod kukláčov. S tým, že zásah bol, je spokojný, kritizuje však, že menší previnilci umožňovali väčším útek a polícia si s tým neporadila, rovnako ako jej ušli ďalšie prichádzajúce autá - polícia vraj mohla mať v rukách viacerých. Väčšina pisateľov si žiada väčšiu efektívnosť a častejšie zásahy polície.

Predbežné výsledky záťahu nám polícia zatiaľ neposkytla, hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva Alena Toševová však informovala, že len za osem mesiacov tohto roku policajti predviedli zo Stavbárskej ulice 427 osôb, na šesť z nich bol vydaný zatykač. Podľa jej slov objekt kontrolujú vo dne i v noci. Zaevidovali tu 180 trestných činov, z ktorých vyše 140 súviselo s drogovou kriminalitou.

„Že by sa niekto prebudil?“ píše sa v internetovom odkaze ďalšieho očitého svedka akcie, ktorý sa pýta, či mieni polícia zintenzívniť aktivitu v lokalite. Na túto otázku nám hovorkyňa polície neodpovedala, nazdáva sa však, že v boji proti drogám by sa mali viac angažovať aj občania. Tí si naopak myslia, že to je najmä záležitosť polície a zrejme majú pravdu.

Páčil sa vám článok?