Polícia pomáhala pri záchrane samovrahov

5.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti v stredu 4. 5. 2011 pomáhali pri záchrane dvoch mužov pokúšajúcich sa o samovraždu. Prvýkrát štartovali na Majerníkovú ulicu po oznámení, ktoré prišlo na linku 158 krátko pred 19.00 h.

Na mieste zistili, že 55-ročný muž sa uzamkol v jednej z miestností budovy a nereagoval na ich výzvy. S pomocou zamestnanca, ktorý v objekte pracoval, sa policajti dostali k ležiacemu mužovi. V tom čase sa na mieste nachádzal aj privolaný lekár, ktorý začal s kontrolou jeho životných funkcií. Počas toho sa muž prebral z bezvedomia a začal byť agresívny. Za asistencie polície ho previezli do nemocnice, kde ho hospitalizovali.

O necelú hodinu neskôr prijali oznámenie, že na bratislavskom Novom moste sa nachádza muž, ktorý chce skočiť. Na vonkajšej časti servisnej konštrukcie mosta za ochrannou mrežou stál 22-ročný Afganec, pridržiaval ho rovnako starý muž z Tekovských Lužian, ktorý sa mu v skoku snažil zabrániť. Policajné hliadky ho vytiahli na lávku pre chodcov. Nezraneného ho následne lekári previezli do nemocnice.

TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrášková.

(TASR)


Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Páčil sa vám článok?