Policajti budú radiť občanom, deti si zasúťažia

12.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Policajné informácie, ktoré poslúžia verejnosti, budú 13. apríla 2011 od 14:30 do 18:00 h podávať muži zákona v priestoroch hlavnej rotundy obchodného centra Polus City Center v Bratislave v rámci preventívneho projektu Krimi-info-stánok.

Návštevníci centra sa dozvedia, kde a kedy si možno vybaviť osobné doklady, policajti poradia, kam sa treba obrátiť a ako postupovať v prípade, že sa niekto stane obeťou trestného činu, mladí muži a ženy, ktorí majú záujem stať sa policajtmi, dostanú základné informácie o podmienkach vstupu do policajného zboru a podobne. V letákoch a brožúrach v Krimi-info-stánku bude množstvo užitočných informácií k problematike domáceho násilia, vlámania do áut, k podomovým podvodníkom, k vreckovým krádežiam či k dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky.

Okrem informácií ponúka podujatie aj zábavu a oddych. Deti si rôznymi hrami a súťažami môžu preveriť svoje vedomosti z dopravy, policajti im vysvetlia, akým spôsobom môžu zvyšovať svoju bezpečnosť a podebatujú s nimi aj o ďalších policajných témach. Odmenou za šikovnosť budú drobné darčeky s logom polície. Najmä pre deti sú atraktívne ukážky policajnej výstroje a výzbroje.
Podujatie Krimi-info-stánok má ambíciu prispievať k rozvoju komunikcie a vzájomnej dôvery medzi občanmi a policajným zborom. Projekt, počas ktorého sa policajti stretávajú s občanmi a radia im každú druhú stredu v mesiaci, pokračuje už piaty rok.

(sita)

Páčil sa vám článok?