Polícia sľúbila, že pomôže na Stavbárskej

1.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na základe podania petície obyvateľov zo Stavbárskej ulice sa na Okresnom riaditeľstve PZ Bratislava II stretli okresný riaditeľ ORPZ BA II, riaditeľ OO PZ Bratislava - Vrakuňa, starostka mestskej časti Vrakuňa, veliteľ mestskej polície z mestskej časti Ružinov a zástupcovia občanov zo Stavbárskej ulice (obyvateľov Pentagonu).

Dôvodom bolo, že občania sídliska na Stavbárskej ulici žiadali riešenie problému týkajúceho sa „neprispôsobivých občanov" (narkomanov), ktorí im sťažujú bývanie v lokalite. Vyslovili obavy o svoje deti, ktoré prichádzajú do kontaktu s konzumentmi drog nielen na ulici, ale aj v priestoroch obytného domu. Hoci občania z tohto sídliska sa snažili problém riešiť platenou SBS službou, ktorá kontrolovala pohyb ľudí v objektoch obytného domu, výsledok nebol vždy pozitívny. Aj preto bolo na stretnutí občanom vysvetlené, ako im môže pomôcť Policajný zbor SR.

„Po ukončení stretnutia poskytli priame kontakty na príslušné obvodné oddelenie a na Okresné riaditeľstvo PZ Bratislava II, čo by malo v prípade potreby urýchliť zásah policajtov v danej lokalite. Okresný riaditeľ PZ Bratislava II prisľúbil, že po dohode s Krajským riaditeľstvom PZ v Bratislave zvýši v lokalite hliadkovú činnosť policajtov aj v spolupráci s mestskou políciou. Taktiež prisľúbil, že urobí všetko potrebné, aby sa slušní obyvatelia neslávneho sídliska na Stavbárskej ulici mohli cítiť bezpečne," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Bratislave František Peczar.

(mm)

Páčil sa vám článok?