V okolí Pentagonu bude viac policajtov

24.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Polícia zvýši v okolí Pentagonu na Stavbárskej ulici v Bratislave počet hliadkujúcich policajtov. Agentúru SITA o tom informoval hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave František Peczár.

Obyvatelia zo Stavbárskej ulice žiadali petíciou políciu o riešenie problému týkajúceho sa "neprispôsobivých občanov" (narkomanov), ktorí im sťažujú bývanie v danej lokalite. Vyslovili obavy o svoje deti, ktoré prichádzajú do častého kontaktu s konzumentmi drog nielen na ulici, ale aj v priestoroch obytného domu. Napriek tomu, že sa občania z tohto sídliska snažili svojpomocne riešiť tento problém platenou SBS, ktorá kontrolovala pohyb ľudí v objektoch obytného domu, výsledok nebol vždy pozitívny.

Polícia poskytla občanom zo Stavbárskej ulice priame kontakty na príslušné obvodné oddelenie a na Okresné riaditeľstvo policajného zboru Bratislava II, čo by malo v prípade potreby urýchliť zásah policajtov v danej lokalite. Riaditeľ druhého bratislavského policajného okresu prisľúbil, že po dohode s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Bratislave zvýši v danej lokalite počty policajných hliadok aj v spolupráci s mestskou políciou. Taktiež občanom prisľúbil, že urobí všetko potrebné, čo bude v jeho kompetencii, aby sa obyvatelia sídliska na Stavbárskej ulici mohli cítiť bezpečne.

(sita)

Páčil sa vám článok?