Centrum voľného času bude strážiť polícia

16.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Areál Centra voľného času na Hrobákovej 5 v Petržalke budú pravidelne kontrolovať hliadky mestskej polície, zároveň vyčistia celý areál a uzamknú vstupnú bránu. Takto chcú zástupcovia mesta, mestskej časti a mestskej polície riešiť problém s bezdomovcami a drogovo závislými, ktorí sa v objekte združujú.

Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Grebeňová-Laczová, rozhodli tak na utorkovom rokovaní v areáli Centra voľného času. Veliteľ petržalských policajtov Ján Hanidžiak na stretnutí uviedol, že počas uplynulých dní lokalitu monitorovali niekoľkokrát denne, a to cez deň aj v noci. V areáli našli bezdomovcov, ktorí si tu postavili prístrešok z matracov, škatúľ a iného materiálu. „Agresívni neboli aj keď boli podgurážení a na požiadanie aj z areálu odišli, vieme však, že po našom odchode sa opäť vrátili," povedal Hanidžiak. Náčelníčka mestskej polície v Bratislave Zuzana Zajacová na stretnutí uviedla, že sa nepotvrdilo, že v areáli sa zdržiavali díleri drog a nechávali tu po sebe injekčné striekačky.

Mesto aj mestská časť sa dohodli na spoločnom riešení problému s bezdomovcami. V najbližších dňoch aj s pomocou mestskej polície vyčistia celý areál. Zároveň mesto uzamkne vstupnú bránu, aby sa sťažil prístup nepovolaným osobám. Polícia bude do lokality Centra voľného času vysielať hliadky častejšie. Mestská časť prostredníctvom pracovníkov oddelenia sociálnych vecí zároveň opäť ponúkne bezdomovcom pobyt v ubytovniach. „Verím, že situácia sa rapídne zlepší pričinením všetkých zainteresovaných, pretože nikomu z nás nie je ľahostajné, v akom prostredí sa pohybujú deti, ktoré navštevujú Centrum voľného času," povedal na stretnutí starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Grebeňová ďalej uviedla, že Petržalka chce problém riešiť aj koncepčnejšie, preto privítala snahu mesta dostať celý areál do svojho vlastníctva. Časť budovy totiž patrí Krajskému školskému úradu pre potreby Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. Mesto zistí rozsah činnosti Centra voľného času, či využíva celý objekt, alebo v ňom môže rozbehnúť aj ďalšie aktivity, ktoré by pomohli stabilizovať situáciu.

(sita)

Páčil sa vám článok?