Hrobáková potrebuje pomoc aj od mesta

11.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Hrobákovej ulici majú Petržalčania problémy s bezdomovcami a s drogovo závislými občanmi. V areáli na Hrobákovej ulici 5, kde je Centrum voľného času a Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, sa hromadia striekačky, odpadky, fekálie a ďalší biologický odpad.

V poslednom čase prichádza nielen k poškodzovaniu majetku, ale aj k útokom na zamestnancov oboch zariadení zo strany drogovo závislých občanov. Tí sa obrátili so žiadosťou o pomoc pri riešení problému na miestnu samosprávu a hlavné mesto. „Zamestnanci centra voľného času opakovane privolávajú na riešenie políciu. Hliadky polície bezdomovcov a drogovo závislých síce skontrolujú, vykážu ich z areálu, ale po odchode polície sa do areálu vracajú späť. Situácia je najkritickejšia v nočných hodinách, počas víkendov a sviatkov, keď bezdomovci i drogovo závislí občania využívajú areál na „pikniky," inforomoval starosta Petržalky Vladimír Bajan. Obrátil sa už na primátora Bratislavy ako vlastníka areálu a zriaďovateľa Centra voľného času na Hrobákovej ulici.

Petržalský starosta žiada vedenie hlavného mesta o zabezpečenie pravidelného čistenia celého areálu, ako aj o riešenie bezpečnosti detí a mládeže, ktoré centrum denne navštevujú a, samozrejme, aj bezpečnosť zamestnancov zariadenia, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti hlavného mesta (zriaďovateľom Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie je krajský školský úrad.)

„Nie je v poriadku, aby za súčasných podmienok mali objekty a areál využívať deti a mládež," dodal Vladimír Bajan. Podľa jeho slov samospráva sa nebráni spolupráci pri zmene využitia alebo spoločnej úprave areálu.

Okrem neustáleho devastovania areálu a poškodzovania majetku, ktoré v posledných mesiacoch graduje, bezdomovci dennodenne atakujú vyhrážkami zamestnancov oboch zariadení. V súčasnosti sa k útočníkom pridali už aj drogovo závislí občania, ktorým pár metrov od centra predávajú tovar drogoví díleri.

(brn)

Páčil sa vám článok?