Hasiči v noci hasili požiar chatrče bezdomovcov

1.1.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí hasiči mali počas silvestrovskej noci najviac práce s hasením chatrče bezdomovcov zbitej z dreva a odpadu na Gessayovej ulici v Petržalke, pri ktorom bývajú bezdomovci. Prípady s požiarmi po použití zábavnej pyrotechniky tento rok nedominovali.

K požiaru drevného skladu ich zavolali 36 minút po polnoci. S ohňom zápasilo 26 hasičov s pomocou ôsmich áut do pol štvrtej nad ránom. "Jeden bezdomovec bol pri požiari vážnejšie zranený, mal popáleniny," uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave Dionýz Kiss. Príčiny požiaru sú predmetom vyšetrovania.

Bratislavskí hasiči mali počas 24 hodín, teda od 7:00 do 7:00 h celkovo 26 výjazdov. Už polhodinu pred polnocou riešili prípad ohňa na balkóne v Petržalke na Macharovej ulici, ktorý spôsobila odpálená zábavná pyrotechnika. V byte sa intoxikoval jeden človek. Okrem toho hasiči zasahovali aj pri dymovnici, ktorú niekto vhodil do vchodu domu, ktorý potom museli odvetrávať. Väčšinu požiarov počas Silvestra vznikla vo vonkajšom prostredí. Boli to napríklad požiare kontajnerov na odpad, vypaľovanie starých odpadkov, alebo plastu z káblov bezdomovcami. Počas dňa zasahovali aj pri dopravných nehodách.

(sita)

Páčil sa vám článok?