Z podsvetia 30/2005

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

NA BESKYDSKEJ ULICI sa v jednom z bytov strieľalo. So strelným poranením skončili v nemocnici dvaja muži vo veku 37 a 44 rokov. Zo zranení sa budú liečiť dosiaľ neurčený čas. Podozrivým zo spáchania tohto skutku je 35-ročný muž, po ktorom polícia pátra. Motív spáchania skutku, ako i ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Vyšetrovateľ začal proti podozrivému trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví.

NA HEYDUKOVEJ ULICI horelo vozidlo značky Porsche Cayenne, škoda spôsobená požiarom bola vyčíslená na približne dva milióny korún. Zisťovateľ príčin požiarov nevylúčil úmyselné založenie požiaru, jeho presnú príčinu určia kriminalistickí experti. Prípad sa vyšetruje.

NA ČAJKOVSKÉHO ULICI zasahovala privolaná policajná hliadka kvôli vlámaniu do pivnice. Dvaja páchatelia, 28-ročný Ľubomír a 17-ročný Anton, si z pivnice zobrali kolieskové korčule, lyžiarske topánky, lyže a iné veci. Starší z nich čelí obvineniu z trestného činu krádeže. Vyšetrovateľ dal podnet na jeho vzatie do väzby a umiestnil ho do cely.

NA PALISÁDACH policajná hliadka zadržala 51-ročnú ženu, ktorá poškodzovala vozidlá. S kľúčmi poškodila lak na vozidlách značky Renault Megane a Audi. Škoda bola vyčíslená na 90-tisíc korún. Svoje konanie musela vysvetľovať na policajnom oddelení Staré Mesto – západ. Čelí obvineniu z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Stíhajú ju na slobode.

NA TRNAVSKEJ CESTE z parkoviska pri športovej hale na Pasienkoch ukradol neznámy páchateľ nákladné vozidlo LIAZ s bratislavským evidenčným číslom aj s návesom. Zmizla pritom aj motokárová dráha s desiatimi motokárami. Ich hodnota sa odhaduje na približne dva milióny korún.

NA LENARDOVEJ ULICI v jednom z bytov 19-ročný syn napadol svoju matku. S nožom v ruke požadoval od nej zlatú retiazku. Vyhrážal sa jej zabitím, ak mu ju nedá. Matka mu retiazku odmietla dať, tak ju päsťou udieral do hlavy, popálil ju cigaretou na čele, spôsobil jej aj malú reznú ranu na ruke. Vyšetrovateľ mladého muža obvinil z trestného činu lúpeže. Stíhajú ho na slobode, hospitalizovaný je na psychiatrii.

NA BALTSKEJ ULICI horelo vozidlo značky Audi A3. Nebolo vylúčené cudzie zavinenie, predbežnú škodu vyčíslili na 300-tisíc korún. Od tohto vozidla sa vznietili ďalšie dve vedľa stojace autá – Škoda Fabia a Opel Corsa. Príčina požiaru sa vyšetruje.

Páčil sa vám článok?