Požiar zničil čakáreň na stanici Železná studienka

22.9.2010
0
Požiar zničil čakáreň na stanici železná studienka - Poziar1
Páčil sa vám článok?

Čakáreň železničnej stanice na Železnej studienke na Partizánskou lúkou, ktorá bola kultúrnou pamiatkou, zhorela. Požiar vypukol v pondelok 20. septembra 2010 pred 11.00 h. Čakáreň tu stála približne sto rokov, neprežila však pondelkové ráno!

Podľa vyjadrenia jedného zo svedkov, v historickej čakárni často prespávali bezdomovci. Vzhľadom na to, že v ten deň nadránom bolo asi šesť stupňov, je podľa neho možné že si v nej zakúrili. Železnice Slovenskej republiky informovali, že požiar prerušil dopravu na trati Hlavná stanica – Lamač a podľa hovorkyne Martiny Pavlíkovej takmer úplne zničil čakáreň. Jedna jej časť musela byť kvôli bezpečnosti zvalená a rozobratá.

„Železničná zastávka Železná Studienka je aj s okolitými objektmi - strážny domček, prístrešok, obytný dom - kultúrnou pamiatkou,“ informovala. Ako dodala, podľa prvotných záverov vyšetrovateľa išlo s veľkou pravdepodobnosťou o úmyselne založený požiar. Podľa hasičov, expert ako príčinu požiaru stanovil neodbornú manipuláciu s otvoreným ohňom. Výška priamej materiálnej škody, ktorá vznikla Železniciam Slovenskej republiky, sa stále vyšetruje.

#video-1#

(rob)
FOTO - Mestské lesy

Páčil sa vám článok?