Zdemolované hľadisko na Pasienkoch rieši polícia

14.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Výtržnosťami trnavských fanúšikov v nedeľňajšom stretnutí 8. kola futbalovej Corgoň ligy Slovan Bratislava - Spartak Trnava (1:1), pri ktorých poškodili a zdemolovali tristo sedadiel v sektore hostí na Pasienkoch, sa už intenzívne zaoberá polícia. Potvrdil to technický riaditeľ a bezpečnostný manažér belasých Zdeno Roman.

Funkcionár Slovana uviedol, že polícia má k dispozícii záznamy z kamerového systému a môže identifikovať ľudí, ktorí v závere zápasu vyhádzali na tartanovú dráhu 80 sedadiel a ďalších 200 až 220 poškodili "Hneď po zápase sme požiadali technického delegáta SFZ, aby sa išiel pozrieť na spúšť, ktorú Trnavčania po sebe v hľadisku zanechali. Spísali sme protokol o obhliadke poškodeného sektora, v ktorom okrem sedadiel zničili dva nízke ploty a desať mobilných zábran úplne zdemolovali. Tento dokument sme už poslali disciplinárnej komisii SFZ, nech rozhodne o treste pre futbalový klub a o finančnej náhrade spôsobenej škody," vysvetlil Zdeno Roman.

Slovanisti na obhliadku poškodeného sektora pozvali hneď po zápase aj bezpečnostného manažéra Trnavy. "Nechceme, aby nás niekto s odstupom času obviňoval, že sme si niečo ku škode prirátali. To by sme neradi... Na druhej strane by sme už veľmi radi konečne identifikovali páchateľov, ktorí poškodzujú cudziu vec, cudzí majetok a pyrotechnikou ohrozujú zdravie a životy ľudí. Ale keďže sa to väčšinou deje v dave, páchateľov jasne identifikovať nevieme," tvrdil technický riaditeľ Slovana.

Zdeno Roman prezradil, že polícia má k dispozícii veľmi zaujímavý materiál vrátane detailných fotografií výtržníkov zo stretnutia 4. predkola Európskej ligy UEFA Slovan Bratislava - VfB Stuttgart (0:1). "Zatiaľ neviem, ako ho chce ďalej využiť. Polícia sa nám ako orgán štátnej moci nemusí spovedať, čo s týmto materiálom urobí. Ale ak by konečne nejakých vandalov priviedli až do súdnej siene, možno by sa agresivita na futbalových štadiónoch trochu zmiernila. Kým taký zákon v tejto krajine nebude, dovtedy bude najväčší hrdina ten, kto sa bude správať najagresívnejšie. A nie iba na futbale...," dodal bezpečnostný manažér Slovana Zdeno Roman.

(sita)

Páčil sa vám článok?