Správy z bratislavského podsvetia 17/2010

5.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

NA BLUMENTÁLSKEJ ULICI zastavil neznámy muž osemdesiatjedenročného starčeka s prosbou, či by mu nepožičal 5500 eur pre priateľa, ktorý má ísť na operáciu. Okrem vrátenia peňazí za to sľúbil 10 000 amerických dolárov.

Keď mu dôverčivý starček odovzdal eurá, zistil, že doláre, ktoré mu asi štyridsaťročný muž rozprávajúci spisovnou češtinou dal, boli falošné.

NA HURBANOVEJ ULICI traja neznámi páchatelia (dvaja muži a dve ženy) neoprávnene vybrali peniaze z bankomatu. Urobili tak prostredníctvom ukradnutej bankovej karty. Najskôr vybrali 200 eur, neskôr v bankomate na Michalskej ulici 300 eur. Pokusy zopakovali aj v ďalších iných bankomatoch na rôznych miestach a celkove sa im podarilo vybrať 825 eur.

NA EINSTEINOVEJ ULICI sa kradlo v nákupno-obchodnom centre Aupark. Neznámy vlamač sa v noci dostal do stávkovej kancelárie, vylomil dvere a vykradol trezor. Stávková spoločnosť, ktorej pobočka patrí, vyčíslila škodu na vyše 28 000 eur.

NA ULICI ĽUDOVÍTA FULLU neznámy páchateľ okradol ženu priamo v obchodnom centre. Z tašky zavesenej na nákupnom košíku zobral 48-ročnej žene peňaženku, v ktorej mala rôzne doklady, hotovosť a platobnú kartu. Práve pomocou platobnej karty sa neskôr trikrát pokúsil o výber 200 eur. Nepodarilo sa mu to síce ani raz, napriek tomu však stihol spôsobiť okradnutej žene škodu 48 eur.

NA KARLOVESKEJ ULICI prepadli pobočku banky. Stalo sa tak krátko po 11.00 h, keď do budovy vošiel ozbrojený maskovaný páchateľ a od zamestnanca žiadal finančnú hotovosť. Zamestnanec mu v obave o svoj život a zdravie vydal odovzdal približne 10 000 eur. V čase lúpeže sa v pobočke banky nachádzal jeden klient. Páchateľ ušiel na neznáme miesto.

(mm)

Páčil sa vám článok?