Správy z bratislavského podsvetia 15/2010

21.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

NA NOVODVORSKEJ ULICI sa jeden z návštevníkov blízkeho pohostinstva nevedel nadránom zmestiť do kože. Po odchode z krčmy sa dobýjal do jednotlivých vchodov, keď mu nikto neotváral, svoj hnev sa rozhodol vyvŕšiť na autách. Vyčíňanie ukončila až jeho manželka, ktorá ho spacifikovala aj bez policajtov.

NA EINSTEINOVEJ ULICI zažili prepadnutie ako vystrihnuté z veľkej knihy kriminalistiky. Nadránom vtrhli sedmi maskovaní muži do obchodného centra Aupark a vykradli tam zlatníctvo. Dnu vošli vchodom od Sadu Janka Kráľa, na ktorom kladivami rozbili sklo, vzápätí všade porozhadzovali dymovnice a zápalné fľaše, zrejme z dôvodu, aby polícia mala sťažené podmienky pri pozeraní záberov z kamier. Následne rozbili sklo na jednom z tunajších zlatníctiev, odkiaľ ukradli tovar, ktorým boli napríklad hodinky, šperky a iné cennosti. Celá lúpež trvala dve minúty, polícia nikoho nechytila a navyše údajne musela hasiť aj jedného z kolegov, ktorému sa od zápalnej fľaše chytilo oblečenie...

NA BUDATÍNSKEJ ULICI sa skupina výrastkov rozhodla zabaviť sa na úkor mladších deťoch, prípadne ich skontrolovať, či so sebou nemajú nejaké veci, ktoré by mohli oželieť... Traja asi štrnásťroční chlapci si vybrali za objekt dvojicu žiakov, ktorí mierili domov zo školy. Po oslovení ich požiadali, aby vybrali z tašiek všetko cennejšie a ukázali, či nemajú so sebou mobily. Keď sa obaja chlapci priznali, že mobily majú, malí zlodeji sa ich chystali privlastniť. Napadnutým však pomohli dvaja robotníci, ktorí išli okolo. Okamžite zaregistrovali, o čo ide, mobily vrátili žiakom a podarenej trojici pohrozili, že ak okamžite nezmiznú, zavolajú políciu. Keď k tomu pridali aj po jednej „výchovnej“, chlapci sa okamžite vyparili.

(mm)
Páčil sa vám článok?