Správy z bratislavského podsvetia 14/2010

14.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

NA ROBOTNÍCKEJ ULICI zažili prepadnutie. Večer vošiel do kaviarne ozbrojený neznámy páchateľ a pod hrozbou použitia zbrane žiadal od zamestnanca peniaze. Zamestnanec mu v obave o svoj život vydal 1500 eur. Páchateľ vzápätí ušiel na neznáme miesto. Muž bol vysoký približne 185 centimetrov a mohol vážiť 90 kilogramov. Mal oblečenú sivú mikinu s kapucňou, modré nohavice a na tvári čierne okuliare.

NA DAMBORSKÉHO ULICI vyčíňal neznámy muž, ktorý má na svedomí hneď dve napadnuté obete. Najskôr hodinu po polnoci úradoval v herni na Ulici M. Sch. Trnavského. Fyzicky v nej napadol päťdesiatjedenročného muža, pričom mu zobral mobil a spôsobil ľahšie zranenia. Vzápätí z herne ušiel. Znovu sa objavil o pár minút, na zastávke mestskej hromadnej dopravy, kde ho objavil štyridsaťštyriročný muž, ktorý bol v čase incidentu v herni. Obaja muži sa pustili do slovnej hádky, ktorá sa skončila zle pre jedného z nich. Páchateľ z herne ho niekoľkokrát pichol do chrbta a spôsobil mu zranenia, pre ktoré ho hospitalizovali v ružinovskej nemocnici. Páchateľ tmavšej pleti, približne dvadsaťpäťročný a chudej postavy, z miesta činu ušiel.

NA RUSTAVELLIHO ULICI vraj majú bombu, ohlásil anonym. Stalo sa tak večer a podľa anonymného telefonujúceho mala vybuchnúť do piatich minút. Policajti okamžite prišli na uvedenú ulicu a pomocou špeciálneho psa vycvičeného na hľadanie výbušnín ju začali prehľadávať. Pyrotechnická prehliadka však žiadnu bombu neobjavila a vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.

NA PÁRIČKOVEJ ULICI úradoval podpaľač. O tom, že v Bratislave sa zrejme zase začínajú diať veci, na ktoré sme boli zvyknutí pred desiatimi-pätnástimi rokmi, svedčí aj to, že páchateľ tentoraz ani nečakal na noc, ale požiar založil za bieleho dňa, keď ho mohli vidieť desiatky ľudí. Zhorelo pri ňom vozidlo Hyundai Santa Fé, ktoré patrí súkromnej spoločnosti. Škodu na aute vyčíslili na 26 555 eur. Páchateľ zatiaľ unika, polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.

(mm)

Páčil sa vám článok?