Polícia kontrolovala najmä pešiu zónu

6.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Prvá polovica letnej sezóny priniesla Okresnej stanici Mestskej polície v bratislavskom Starom Meste už tradičný nárast priestupkov. V júli vyriešili mestskí policajti v centre hlavného mesta spolu 2112 priestupkov, z ktorých vyše 50 percent bolo proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Ďalších takmer tisíc priestupkov bolo spáchaných porušením ustanovení všeobecne záväzných nariadení. Medzi nimi dominuje 493 priestupkov proti VZN o pešej zóne.

Tieto čísla verne odrážajú priority činnosti Okresnej stanice Mestskej polície v Starom Meste, ktoré stanovil starosta Andrej Ďurkovský pred začiatkom letnej sezóny. Mestskí policajti zo Starého Mesta ďalej nariadili odtiahnutie 280 vozidiel, z toho napríklad 46 z pešej zóny a 93 z chodníkov, križovatiek, priechodov pre chodcov alebo zelených plôch. Pri kontrole dodržiavania jednotlivých všeobecne záväzných nariadení mesta a mestskej časti Staré Mesto udelili pokuty za takmer 40-tisíc korún.

Vo zvýšenej miere sa hliadky mestskej polície zamerali počas letných mesiacov na kontrolu oprávnení turistických sprievodcov podľa príslušného VZN. V júli zistili 15 priestupkov. Pravidelné kontroly sa vykonávali aj v okolí kostola na Kalvárii, na Jakubovom a Hlavnom námestí. Zamerané boli proti rušeniu verejného poriadku, poškodzovaniu majetku a nadmernej konzumácii alkoholu.

(miv)

Páčil sa vám článok?