Jazdil v lese a zaparkoval na lúke plnej ľudí

24.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Za nepochopiteľné, drzé a necitlivé považuje jeden z našich čitateľov správanie vodiča osobného auta, ktorý parkoval na lúke v rekreačnej oblasti Kačín v Bratislavskom lesoparku.

Čitateľ si nedávno s priateľmi opekal na jednom z vyhradených ohnísk na známej rekreačnej lúke na Kačíne neďaleko bufetu Lesanka. Obľúbená lúka bola v tom čase plná rekreantov, turistov a rodín s deťmi, ktorí si prišli do lesa oddýchnuť. „Odrazu sa na okraji lúky objavila renaultka, ktorá tam prišla cez les,“ opisuje situáciu nahnevaný čitateľ René Brúder. „Zamierila si to na okraj lúky a na streche auta mal vodič suché haluze, zrejme na opekanie,“ píše.

Na lúke ho vraj už čakali ďalší ľudia a zjavne išlo o piknik v tráve. Za sklom auta pritom čitateľ nevidel povolenie, ktoré by vodiča oprávňovalo na vjazd do tohto chráneného územia, nieto ešte do lesa a na lúku plnú rekreantov. „Ak by sa dalo, niektorí vodiči by neváhali vyjsť autom hoci aj na Chopok alebo na Gerlachovský štít, “ dodal čitateľ na adresu neznámeho vodiča.

Podľa našich informácií patrí lúka na Kačíne Lesnému spoločenstvu majiteľov a lesnej spoločnosti Lamač. Do uzávierky sa nám však nepodarilo s nimi skontaktovať. Oslovili sme aj Mestské lesy, ktoré spravujú územie v susedstve. Podľa nich je vidieť, že pre niektorých ľudí nie je vjazd na lúku žiadnym problémom. Podľa zákona č. 326/2005 Z. z. o lesoch je na lesných pozemkoch zakázané jazdiť alebo stáť motorovým vozidlom.

Orgán štátnej správy lesného hospodárstva môže po písomnom súhlase vlastníka alebo správcu povoliť výnimku z tohto zákazu.

„Lúka neďaleko Bartekovho bufetu na Kačíne nie je v správe Mestských lesov Bratislava. Od roku 1991 ju spravuje Lesné spoločenstvo majiteľov a lesnej spoločnosti Lamač,“ píše sa v odpovedi Mestských lesov. V podobných prípadoch odporúčajú odporúčajú pracovníci Mestských lesov zavolať políciu, pretože ak sa niekto pohybuje po lesných pozemkoch autom alebo motorkou bez povolenia, ide o trestný čin.

(rob)
FOTO - René Brúder

Páčil sa vám článok?