Vešal psa, lámal stromy, polícia však nezasiahla

24.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

So sťažnosťou na nečinnosť mestskej polície sa na nás obrátil čitateľ Rastislav Filípek. V liste redakcii opisuje nepríjemnú skúsenosť s porušovaním verejného poriadku, keď napriek jeho podnetu, mestskí policajti nezasiahli.

„Asi o 20.30 h som na linku 159 volal hliadku mestskej polície do Dúbravky na Ulicu kpt. Rašu, kde sa v parku pred bývalou predajňou Polianka zdržovala skupina mladíkov. Jeden z nich vešal psa väčšieho vzrastu na spodné konáre stromov, pes sa na nich hojdal, čím ich olamoval. Takto zdevastoval štyri-päť stromov, na trávniku pod stromami ležalo viacero odlomených konárov,“ píše čitateľ.

On sám mladíka upozornil na nesprávnosť jeho konania, no ten na jeho upozornenie nereagoval. „Po chvíli, asi o desať minút, sa objavila hliadka v aute, pričom prešla po ulici, nezastavila, nespomalila jazdu a dotyčnému, ktorý so svojim konaním prestal až vo chvíli, keď zbadal prichádzať auto hliadky, nevenovala absolútne žiadnu pozornosť,“ rozhorčuje sa náš čitateľ. Nezáujem hliadky zakročiť a obnoviť verejný poriadok si nevie vysvetliť. „Preto sa sťažujem a som rozhorčený prístupom mestskej polície a postup hliadky považujem za nehorázny výsmech ľuďom, ktorí sa pokúšajú dôverovať Mestskej polícii v Bratislave,“ končí svoj list redakcii čitateľ R. Filípek.

Z bratislavskej mestskej polície sme dostali stručné vyjadrenie od hovorcu Petra Plevu, v ktorom sa píše, že sťažnosť čitateľa prešetria a „o výsledku vyšetrovania budeme pisateľa informovať.“

(rob)
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?