Správy z bratislavského podsvetia 23/2009

17.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

NA HROBÁKOVEJ ULICI policajti prehliadali byt, v ktorom našli 17 zatavených injekčných striekačiek s obsahom 7122 mg metamfetamínu s približnou koncentráciou 75 percent, čo zodpovedá 133 až 265 obvyklým jednorazovým dávkam drogy. Podľa predbežných expertíz išlo o pervitín a patril 31-ročnému Tomášovi K. z Bratislavy.

NA BLAGOEVOVEJ ULICI prepadli pobočku banky. Krátko pred poludním vošiel do miestnosti maskovaný páchateľ a žiadal vydať peniaze. Pracovníčka banky mu odovzdala niekoľko tisíc eur, páchateľ ich vzal a ušiel na neznáme miesto.

NA VAJNORSKEJ ULICI zažili prepadnutie za bieleho dňa. V miestnom nákupnom centre 28-ročný Ladislav B. Z Moldavy ukradol z pokladnice vrecko s 5000 eurami a pokúsil sa ujsť z budovy. Počas úteku pred pracovníčkou supermarketu však na pohyblivých schodoch stratil stabilitu, vyvrtol si nohu a spadol. Zadržali ho pracovníci bezpečnostnej súkromnej služby. Zlodej najskôr skončil na ošetrení v nemocnici, vzápätí na polícii, kde ho obvinili z krádeže.

NA HERLIANSKEJ ULICI prepadli stávkovú kanceláriu. Keď ráno o 8.30 otváral pracovník pobočku, pristúpil k nemu neznámy páchateľ, sotil ho dnu a pod hrozbou použitia zbrane žiadal peniaze. Pracovník mu dal 900 eur, zlodej si ich vzal, pracovníka v kancelárii zamkol a odišiel. Prepadnutie sa obišlo bez zranenia, po páchateľovi pátrajú.

NA BRATISLAVSKOM LETISKU zažili unikátny prípad. Po prílete lietadla z Prahy zadržali 34-ročného Nigérijčana, ktorý mal v žalúdku kapsuly s približne 700 gramami kokaínu. Polícia zadržala vynaliezavého pašeráka okamžite po prílete, zobrala ho na osobnú prehliadku a počas prehliadky výterom ústnej dutiny zistila stopy drogy. Neskôr sa potvrdilo, že drogy, ktoré ukryl do 71 kusov uzavretých plastových balíčkov, má v žalúdku a postupne ich vylúčil v ružinovskej nemocnici. Celkove išlo o 218 632 mg absolútneho kokaínu, čo by bolo 11 000 až 22 000 jednorazových dávok od 170 000 do 328 000 eur. Nigérijčanovi, ktorý mal na Slovensku povolený pobyt, hrozí dvadsaťročné väzenie až doživotie.

NA ZLATÝCH PIESKOCH napadol 37-ročný Rumun policajta. Stalo sa tak na parkovisku pred obchodným domom, kde ho kontrolovala policajná hliadka. Rumun zaútočil po výzve, aby predložil všetky svoje doklady, pretože policajti si predtým všimli, ako vyberal doklady z púzdra, v ktorom mal viac pasov. Bitkár je obvinený z prečinu útoku na verejného činiteľa.

NA BAJKALSKEJ ULICI zadržali 35-ročného Richarda S. z Bratislavy. Ten sa v jednej predajni pokúsil ukradnúť skrutkovač za 129 eur. Pri krádeži ho však zadržali pracovníci obchodu a tí aj privolali policajnú hliadku.

(mm)
Páčil sa vám článok?