Na Partizánskej strašia cyklisti, policajti ich nevideli

4.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Výlet na Partizánsku lúku nemusí vždy znamenať iba oddych a príjemné prežitie niekoľkých hodín v prírode. Stačí k tomu pár jedincov nerešpektujúcich pravidlá a znechucujúcich život ostatným. A keď sa k tomu pridá benevolencia tých, ktorí majú zodpovedať za poriadok, z oddychu v prírode sú nepríjemné zážitky.

Niečo podobné zažila aj čitateľka Zuzana Babjáková, ktorá opísala svoje postrehy z tejto výletnej lokality: „Ako každý deň, aj cez predposledný májový víkend sme boli s deťmi na Partizánskej lúke. Opäť sme išli s triapolročnou dcérou okolo značky - zákaz vjazdu automobilov a cyklistom, opäť nám opakovala, ako sem nesmú chodiť autíčka a ľudia na bicykli a opäť som musela sledovať a vyhýbať sa aj s kočíkom ignorantským cyklistom. Neviete si ani predstaviť, čoho sú títo ľudia schopní. S drzosťou kľučkujú medzi deťmi, kočíkmi, a ešte aj nervózne zazvonia, aby im ľudia uvoľnili cestu. Čím väčší športovec, tím väčšia arogancia.“

Čitateľka sa čuduje nielen cyklistom, ale aj zodpovedným, ktorí podľa nej nechcú nič vidieť: „Nechápem, prečo cyklisti nejazdia na ceste, kde majú v oboch smeroch vybudované špeciálne pásy. Nikto s tým nič nerobí. Možno čakajú, kým sa stane nejaké nešťastie a až potom sa možno niekomu otvoria oči. A zatvárajú ich nielen zamestnanci mestskej polície, ale aj mestských lesov,“ píše Zuzana Babjáková.

O reakciu sme požiadali mestské lesy, tie však do uzávierky odpoveď na problém neposlali. Reagoval tak len hovorca mestskej polície Peter Pleva, pre ktorého bol však tento problém viac-menej novinkou: „Cyklisti, ktorí pri jazde porušujú dopravnú značku Zákaz vjazdu bicyklov na Kysuckej ulici sa dopúšťajú priestupku proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Na mieste im môže byť uložená bloková pokuta do výšky 60 eur. V čase prítomnosti našich hliadok na Partizánskej lúke sa s podobnými porušovaniami zo strany cyklistov nestretávame. Hliadky MsP sa tomuto problému budú naďalej venovať,“ informoval Peter Pleva.

Zrejme aj bude načase, pretože Bratislavské noviny len počas poslednej nedele (31. mája 2009) za približne 20 minút pristihli desiatky cyklistov, ako nerešpektujú hneď tri dopravné značky zakázajúce vjazd od začiatku Kysuckej ulice, a v podstate si privlastnili chodník pre seba! Ich jazda ohrozovala nielen deti, ale aj ostatných výletníkov, no už absolútne nezaujímala hliadky mestskej či štátnej polície, ktoré na uvedenú cestu nezablúdili ani náhodou.

Dušan Blaško
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?