Správy z bratislavského podsvetia 21/2009

3.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

NA DAMBORSKÉHO ULICI 46-ročný Ján K. zo Spišského Štvrtka prepadol 31-ročnú Bratislavčanku. Udalosť sa stala na zastávke MHD pri vystupovaní z autobusu. Páchateľ ukradol mobil, čím spôsobil škodu 266 eur. Žena vyviazla bez zranenia, vyšetrovateľ obvinil muža za zločin lúpeže.

NA STARÝCH GRUNTOCH zastavili policajti Škodu Fabia a počas kontroly zistili, že za volantom sediaci 28-ročný Roman S. z Bratislavy jazdí napriek zákazu šoférovania. Rovnaký priestupok sa opakoval aj u 18-ročného Michala Z. Ten riadil Volkswagen Golf napriek ročnému zákazu. Oboch mužov obvinili z marenia výkonu úradného rozhodnutia a hrozí im až dvojročný nepodmienečný trest.

NA VAZOVOVEJ ULICI zadržali policajti 23-ročného muža, ktorý tesne predtým prepadol pobočku banky na Račianskej ulici. Lúpež sa udiala krátko popoludní, keď maskovaný páchateľ pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčky banky peniaze. Tá mu ich z obavy o život dala. Páchateľ po prepade ušiel, ale okamžite sa za ním pustil aj policajt oblečený v civile, ktorý bol v tom čase tiež v banke. Vďaka jeho informáciám príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky zlodeja zadržali.

NA VARŠAVSKEJ ULICI vyšetrovali policajti prepadnutie, pri ktorom hrala hlavnú úlohu žena. Tá nasadla do taxíka, ktoré viedol 51-ročný muž. Cesta však mala dramatický priebeh. Žena počas jazdy vytiahla nôž a pod hrozbou jeho použitia žiadala od vodiča peniaze. Keď jej ich odmietol dať, nožom ho poranila a vzápätí z auta ušla.

NA ULICI SVORNOSTI kontrolovali policajti 29-ročného muža. Ten im dobrovoľne vydal jednu papierovú skladačku s obsahom bledomodrého prášku, o ktorom povedal, že je heroín. Muž skončil na policajnom oddelení, zaistený materiál na expertíze.

NA BAJKALSKEJ ULICI 44-ročná žena z Ukrajiny predložila občiansky preukaz na cudzie meno. Policajti zistili, že uvedený občiansky preukaz je od roku 2006 vedený ako stratený. Policajti predviedli na oddelenie, kde sa prišlo na to, že žena má na území Slovenska už sedem rokov neoprávnený pobyt.

(mm)

Páčil sa vám článok?