Na Partizánskej lúke bude Deň mestskej polície

28.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Počas nedávnej akcie Bratislava pre všetkých dohliadala bratislavská mestská polícia na poriadok a bezpečnosť, no už najbližšiu sobotu, 30. mája 2009, sa predstaví aj ona sama.

Motívom Dňa mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy na Partizánskej lúke je priblíženie jej práce občanom. Podujatie sa začína o 10.00 h a potrvá do 16.00 h. Deti, ale aj tí starší sa môžu tešiť na ukážky zásahov psovodov mestskej polície (v oblasti poslušnosti a v súbore obranných prác), drezúru koní mestskej polície. Pripravená bude ukážka techniky či pomôcok, ktoré policajti používajú. Návštevníci si môžu vyskúšať svoje schopnosti pri nasadzovaní a prípadnej demontáži blokovacieho zariadenia z kolesa auta.

Kynológovia pomôžu radami aj majiteľom psov. Pre najmenších sú pripravené súťaže, výroba zvierat z balónov, súťažiť sa bude v kresbách, ako vidia deti mestskú políciu, najmä dievčatá zrejme využijú funny make-up.

Od začiatku sa na Partizánskej lúke rozhorí vatra a celým programom bude sprevádzať kapela Countryfield. Kým v predchádzajúcich rokoch bol Deň mestskej polície v užšom kruhu, teraz sa s prácou mestských policajtov môže oboznámiť každý Bratislavčan, aby zistil, podľa slov jej náčelníčky Zuzany Zajacovej: „že táto práce nie je len o nasadzovaní papúč!“

(db)

Páčil sa vám článok?