Správy z podsvetia 04/1999

3.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

NA REZEDOVEJ ULICI šafáril falošný zamestnanec mestských vodární. Zazvonil pri dverách 84-ročnej pani, predstavil sa, a keď mu majiteľka pootvorila dvere, vtlačil ju do bytu. Stará pani ohrozovaná nožom mu dala obálku s 22-tisíc korunami a 1300 DM. Lupič ju potom zviazal a pred odchodom byt zamkol.

PRED NÁKUPNÝM STREDISKOM SARATOV lúpežne prepadli pracovníkov bezpečnostnej služby. Dvaja zamestnanci odstavili služobný Opel Corsa za obchodným domom a pobrali sa po tržbu do drogérie DM. Zo zadných dverí Saratova náhle vybehli dvaja maskovaní a ozbrojení páchatelia. Oboch mužov prinútili ľahnúť si na zem, ukradli im revolvery a prepravný kufrík na tržby. Potom ich zamkli v miestnosti, v ktorej predtým vyčkávali a ktorú vystriekali slzotvornou látkou. Z miesta činu ušli na služobnom vozidle Opel Corsa. Vo vozidle boli dve nepriestrelné vesty a dve vysielačky. Odcudzený kufrík obsahoval tržby z niekoľkých predajní - 441 684 korún.

NA REZEDOVEJ ULICI zasahovali v jednom z bytov policajti. Privolal ich 54-ročný majiteľ, ktorému sa fyzickou likvidáciou vyhrážali dvaja vymáhači vyše 100-tisícového dlhu majiteľovho syna. Vymáhači - 23-ročný Bratislavčan a 22-ročný mladík z okresu Senica - boli agresívni a poškodili dvere na byte majiteľa, ktorý na nich podáva trestné oznámenie.

NA STROJNÍCKEJ ULICI vykradli dom 33-ročného majiteľa. Vlamač vypáčil vchodové dvere a ukradol 12-tisícovú hotovosť, šatstvo, športové potreby, elektroniku, šperky a dokonca nábytok. Majiteľ konštatoval škodu za vyše 800-tisíc korún.

NA PREŠOVSKEJ ULICI neznámy páchateľ odcudzil vozidlo Mercedes Benz 420E čiernej farby za jeden milión korún, patriace rakúskej firme Reira Mandels.

NA LAURINSKEJ ULICI zasahovala hliadka polície po oznámení na linku 158, že tu došlo k vlámaniu do predajne MEBA. Od rozbitého výkladu utekali dvaja mladí muži. Jedného po varovnom výstrele do vzduchu zadržala na Kapucínskej ulici, 22-ročný Bratislavčan sa pokúsil odhodiť perkusnú pištoľ, dýku a katanu. Prípad je v štádiu preverovania.

NA NÁMESTÍ SNP neznámy páchateľ odcudzil strieborný Volkswagen Passat Variant za 1 milión korún, majetok maďarskej firmy Zimmer.

NA PANÓNSKEJ CESTE štyria neznámi páchatelia zastavili a lúpežne prepadli 21-ročného mladíka z okresu Stará Ľubovňa. Ohrozovali ho pištoľou a rozkázali mu vyložiť vrecká. Ukradli mu discman a mobilný telefón. K zraneniu nedošlo.

NA HRANIČNOM PRIECHODE BRATISLAVA-PETRŽALKA zadržali muža cestujúceho z Rakúska, ktorý sa preukázal náhradným cestovným dokladom vydaným na meno slovenského občana. Pri kontrole muž nebol schopný komunikovať v slovenčine. Policajti zistili, že ide o 44-ročného Rumuna, pričom doklad s jeho fotografiou mu vydali v Rakúsku. Ešte v ten deň ho prevzali rakúske orgány.

NA TRNAVSKOM MÝTE pred Istropolisom odcudzil z parkoviska neznámy páchateľ čierne Audi A6 v hodnote 2 miliónov korún. Auto bolo majetkom českej firmy Moravia Steel, a. s., Třinec.

NA CESTE NA KAMZÍK z parkoviska hotela West na Ceste na Kamzík v noci v utorok zmizlo strieborné Audi A6 za 1,7 milióna korún, majetok rakúskej firmy Borsche Bank AG Salzburg.

(his)

Páčil sa vám článok?