Správy z podsvetia 02/1999

31.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA CINTORÍNSKEJ ULICI zasahovala policajná hliadka po tom, čo bol na pulte centrálnej ochrany objektov zaznamenaný signál o narušení chráneného objektu. Policajti našli na objekte Data Centra otvorený oblok a vo vnútri zbadali postavu. S pomocou privolanej posily zadržali 21-ročného muža, ktorého odovzdali vyšetrovateľovi. Vďaka účinnej ochrane firma neutrpela žiadnu škodu.

NA ZOCHOVEJ ULICI fyzicky napadli traja mladíci vo veku 21 až 24 rokov svojho veriteľa a potom mu násilím vzali zmluvu o dlhoch voči nemu. Nasadli do auta a z miesta činu ušli. Na križovatke ulíc Hrebendova - Slávičie údolie im cestu skrížili policajti a mladíkov predviedli na policajné oddelenie.

NA ŠANCOVEJ ULICI si všimla policajná hliadka dve ženy, ktoré s debničkou ovocia prechádzali cez ulicu smerom od Žilinskej ulice. Na Palárikovej ich pristavili a spýtali sa ich na pôvod ich nákladu. Nemuseli veľa hovoriť, pretože policajti na trhu na Žilinskej našli vylomené tri stánky s ovocím.

NA KRÍŽNEJ ULICI dvaja páchatelia vo výťahu domu prepadli 46-ročnú ženu, ukradli jej dve retiazky s príveskami v hodnote 70-tisíc korún a spôsobili zranenie s asi týždňovým liečením. Policajti jedného z dvojice páchateľov odhalili a vyšetrovateľ 20-riočného, dosiaľ netrestaného muža obvinil z lúpeže a podal žiadosť o väzbu.

NEĎALEKO NÁMESTIA HRANIČIAROV pri Chorvátskom ramene neznáma asi 20-ročná páchateľka napadla 12-ročné dievča. Útočníčka strhla obeti z ucha zlatú náušnicu a viackrát ju udrela päsťou do tváre. Dievča utrpelo zlomeninu nosa a má prasknutú ľavú lícnu kosť. Polícia prosí náhodných svedkov o pomoc pri pátraní po zavalitej páchateľke s hnedými vlasmi, ktorá mala oblečenú športovú súpravu bielo-modro-červenej farby.

NA JANTÁROVEJ CESTE zadržali v predajni Billa 55-roščnú ženu, ktorú prichytili po tom, čo si chcela bez platenia odniesť tovar za 2643 Sk. Jej priestupok bude riešiť polícia.

NA BEŇADICKEJ ULICI našli policajti pri kontrole 37-ročného muža 22 papierových skladačiek s obsahom 2,93 g heroínu s deväťpercentnou účinnosťou. Keďže takéto množstvo určite nemal len pre vlastnú potrebu, vyšetrovateľ vzniesol proti nemu obvinenie a v súčasnosti čaká v cele na vzatie do väzby.

NA KRASKOVEJ ULICI zastavila policajná hliadka vozidlo zn. Škoda 105. Vodič po zastavení vybehol z auta a snažil sa ujsť. Keď ho policajti zadržali a žiadali od neho doklady, zistili, že nijaké nemal a dychová skúška u neho preukázala 1,58 promile alkoholu.

NA METODOVEJ ULICI musela polícia vyprázdniť budovu tamojšieho gymnázia po tom, čo neznámy mužský hlas avizoval, že o chvíľu v škole vybuchne bomba. Po prezretí objektu pyrotechnikmi a psom-výbušninárom bez kladného výsledku sa vo vyučovaní pokračovalo.

NA JONÁŠOVEJ ULICI v šachte teplovodného potrubia v ich vchode našiel obyvateľ jedného z domov nehybne ležať neznáemho muža. Privolaný lekár konštatoval smrť bez cudzieho zavinenia. Presnú príčinu smrti tohto asi 50- až 60-ročného muža stanovia až po súdnej pitve na Ústave súdneho lekárstva.

(his)

Páčil sa vám článok?