Viac policajtov v centre mesta

31.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Podľa najnovších štatistík ministerstva vnútra za rok 1998 bratislavské Staré Mesto (okres Bratislava 1) má v rámci Slovenska najvyššiu kriminalitu. Nás zaujímalo, aké aktivity chce podniknúť na odstránenie tohto neutešeného prvenstva samospráva centrálnej bratislavskej časti.

Starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský upozornil, že spolu s úspechom a bohatstvom sa do centra každého väčšieho mesta zákonite sťahuje aj zločin a porušovanie verejného poriadku. Staré Mesto preto nie je výnimkou.

„Samotní obyvatelia Starého Mesta majú na tomto neslávnom prvenstve len minimálny podiel, preto je morálnou povinnosťou mesta a štátu nám pomôcť. Veľa si sľubujeme od podpisu dohody medzi ministerstvom vnútra a primátorom na projekte Bratislava - bezpečné mesto,“ uviedol. Vyjadril presvedčenie, ž e jej zreteľným a okamžitým výsledkom bude zvýšený pohyb policajtov v uliciach.

„Konečne by sme tiež mali pocítiť výsledky deklarovanej nezmieriteľnosti s organizovaným zločinom, predovšetkým s výpalníctvom a vydieraním, ktoré do značnej miery ochromujú plnohodnotný život v centre mesta. Možnosti našej mestskej časti sú totiž v tomto smere obmedzené,“ dodal starosta A. Ďurkovský.

(pol)

Páčil sa vám článok?