Správy z bratislavského podsvetia 28/2008

26.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA KRÍŽNEJ ULICI sa nevedel zmestiť do kože podnapitý cestujúci v električke, ktorý obťažoval ostatných ľudí a poškodzoval zariadenie vozňa. Policajti privolaní prostredníctvom linky 158 ho na úteku zadržali, pričom výtržník kládol odpor a jedného člena hliadky zranil na ruke.

V STAROM MESTE si hliadka polície všimla dvoch mužov, ktorí viezli na fúrikoch kanalizačné poklopy. Po predvedení 25-ročného Štefana a 51-ročného Petra z Bratislavy na oddelenie policajti zistili, že pätnásť poklopov v celkovej hodnote 6-tisíc Sk ukradli na Poľnej ulici a chceli ich odniesť do zberných surovín, kde by ich, samozrejme, speňažili. Obvinili ich za trestný čin krádeže, zo čo im hrozí dvojročné väzenie.

NA KUKUČÍNOVEJ ulici zle skončila trojica mladých mužov z Martina. Napadla ich tu skupina Bratislavčanov, ktorá sa v presile vrhla na Martinčanov, kopala ich, bila, jednému strhla z ucha náušnicu a ďalšiemu zobrali ruksak s rôznymi vecami za takmer 30-tisíc Sk. Kým napadnutí mladíci skončili na ošetrení v nemocnici, privolaní policajti spozorovali neďaleko miesta činu partiu ľudí, ktorých predviedli na policajné oddelenie. Vyšetrovateľ vzápätí obvinil dvoch mladistvých vo veku 16 rokov zo zločinu lúpeže spolupáchateľstvom, ďalší traja 14-, 16- a 17-roční čelia obvineniu pre prečin výtržníctva spolupáchateľstvom.

NA ZLATÝCH PIESKOCH sa pokúsil o krádež 16-ročný mladík z okresu Senec. Využil otvorené dvere vodiča a z vozidla Opel Zafira odcudzil čiernu koženú tašku s rôznymi vecami asi za 22-tisíc korún. Mladík si však nevšimol, že v aute sedí jedenásťročné dievča, ktoré začalo okamžite kričať. Zlodeja začal prenasledovať samotný vodič a aj vďaka pomoci ostatných ľudí v rukách polície ho našli ukrytého medzi paletami pri skladoch oproti parkovisku. Tašku našli odhodenú do kríkov.

NA KOŠICKEJ ULICI takmer prišla o peňaženku 79-ročná Bratislavčanka. Počas vystupovania z autobusu sa na ňu natlačila mladá žena, pričom staršia žena cítila, ako jej z tašky prevesenej cez ruku vyťahuje peňaženku. Privolaní policajti ešte na zastávke zadržali podozrivú ženu, ktorá predtým stihla zahodiť ukradnutú peňaženku s tisíckorunáčkou do neďalekých kríkov pri zastávke. Sedemnásťročnú Bratislavčanku umiestnili do cely a čaká na trest.

(mm)

Páčil sa vám článok?