Pokuty možno mestskej polícii platiť kartou

21.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Mestská polícia ako prvá na Slovensku zaviedla oddnes v mestských častiach Staré Mesto a Ružinov, kde je dlhodobo najväčší počet priestupkov, bezhotovostnú platbu pokút cez tri platobné terminály. Ak sa osvedčia v praxi, objavia sa aj na ostatných staniciach.

"Myslím si, že táto služba bude vítaná v radoch motoristickej verejnosti, Bratislavčanov, návštevníkov hlavného mesta," uviedol dnes námestník bratislavského primátora Tomáš Korček.

Náčelníčka MsP Zuzana Zajacová konštatovala, že občania, ktorí sa dopustili priestupku a nechcú alebo nemôžu zaplatiť blokovú pokutu v hotovosti, môžu uhradiť príslušnú sumu aj platobnou kartou.

Novinárom predviedli praktickú ukážku platby terminálom na Klobučníckej ulici v centre hlavného mesta, kde motorista zaplatil pokutu za nesprávne parkovanie a dostal od mestského policajta potvrdenie o jej zaplatení. Jeden platobný terminál bude k dispozícii aj v areáli odťahovej služby na Bazovej ulici.

Terminály dala MsP k dispozícii banka, v ktorej má hlavné mesto účet. Podľa polície realizácia platieb cez iný peňažný ústav by sa zbytočne predražila. Poplatky za používanie terminálov a platenie akoukoľvek platobnou kartou bude znášať MsP. Banka zároveň preškolila policajtov na používanie platobných terminálov v praxi.

(tasr)

Páčil sa vám článok?