Za pol roka skončilo v celách 868 osôb

4.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

V prvom polroku tohto roka skončilo v policajnej cele v Bratislave takmer 870 osôb. Rovnako skončil aj 44-ročný muž z okresu Čadca, ktorý si chcel v hlavnom meste poriadne užiť, vyslúžil si však obvinenie z vydierania.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová, v Podunajských Biskupiciach sa dohodol so 43-ročnou Bratislavčankou na sexuálnych službách. Odviedol ju však do neznámeho objektu a sex chcel zadarmo. Žena s tým nesúhlasila a tak ju rozvášnený muž začal škrtiť. Bratislavčanke sa nakoniec podarilo ujsť a privolala pomoc. Policajti muža zadržali, vyšetrovateľ spracoval aj návrh na jeho vzatie do väzby. Za tento čin môže stráviť vo väzení dva až šesť rokov.

V policajnej cele sa ocitol aj 22-ročný mladík z Trebišovského okresu. Ten v Devínskej Novej Vsi strhol mladej dievčine z krku retiazku, ďalšej sa snažil vytrhnúť kabelku, to sa mu však nepodarilo. Mladík sa dal na útek, no ešte stihol ukradnúť inej žene slnečné okuliare. Mladík nakoniec skončil v rukách polície, obvinený je z lúpeže a krádeže, vyšetrovateľ spracoval aj návrh na jeho vzatie do väzby. Za mrežami môže stráviť tri až osem rokov.

(sita)

Páčil sa vám článok?