Pri kontrole skladov zatiaľ preverili 113 subjektov

26.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Colníci a príslušníci hraničnej a cudzineckej polície preverili počas víkendu pri kontrole skladov na ulici Stará vajnorská v Bratislave 113 podnikateľských subjektov z celkového počtu 150, ktoré sa v objekte nachádzajú.

Informovali o tom v pondelok na tlačovej konferencii riaditeľ Colného riaditeľstva Bratislava Richard Mekiňa a riaditeľ Hraničnej a cudzineckej polície Bratislava Róbert Gucký.

"Akcia v skladoch na Starej vajnorskej bola prioritne venovaná pátraniu po tovare, ktorý unikol colnému dohľadu," povedal Mekiňa. Podľa riaditeľa Hraničnej a cudzineckej polície Bratislava mali indície o tom, že v objekte sa zdržujú osoby, ktorých pobyt nie je v súlade so slovenskými zákonmi. Policajti skontrolovali 213 osôb, z nich budú jeden Číňan a jeden Chorvát vyhostení. Policajti tiež odhalili deväť prípadov nelegálnej práce.

"Do dnešného dňa sa k niektorým zapečateným skladom ich majitelia neprihlásili," uviedol Mekiňa.

Policajti počas kontroly zaistili tovary, ktoré boli falzifikátmi renomovaných značiek, rôzne pečiatky, falošné faktúry, cestovné doklady, české evidenčné čísla motorových vozidiel. Tiež zistili obchádzanie obchodno-politických opatrení, dovoz bodných a sečných zbraní ako mačety, dýky, meče a boxery. V jednom sklade muži zákona našli aj finančnú hotovosť v sume približne deväť miliónov korún (289.733 eur) v rôznych menách. Okrem ďalších dokladov neznámych osôb zaistili aj dva kusy krátkych guľových zbraní. Mekiňa tiež uviedol, že množstvo tovaru, ktorý je určený deťom, skladovali v katastrofálnych hygienických podmienkach.

Na akcii sa zúčastnilo približne 50 colníkov a 50 policajtov. Pri zaistení objektu použili 30 vozidiel. Kontroly v skladoch budú pokračovať aj v najbližších dňoch.

(tasr)

Páčil sa vám článok?