Správy z podsvetia 01/2008

9.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

NA DETVIANSKEJ ULICI neznámy páchateľ prepadol pobočku banky. Z nej si pod hrozbou použitia zbrane odniesol niekoľko desiatok tisíc korún. Pri prepade nebol nikto zranený. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na dvanásť rokov. Ide o prvé lúpežné prepadnutie banky v roku 2008.

NA ULICI NA RIVIÉRE našli telo 85-ročnej starenky so zraneniami hlavy a hrudníka v rodinnom dome, kde bývala. Podľa výsledkov pitvy násilná smrť ženy nastala v dôsledku zadusenia. Kriminalistom stačilo 72 hodín na to, aby vypátrali osobu podozrivého z tohto činu. Proti zadržanému 36-ročnému Vincentovi H. z Bratislavy vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Bratislavčan skončil v cele s návrhom na vzatie do väzby. Za skutok mu hrozí trest odňatia slobody na 20 rokov až doživotie.

NA STREČNIANSKEJ ULICI zasahovali policajti, pretože políciu anonym písomne informoval, že vo vozidle značky Range Rover je plastická trhavina. Policajti ihneď vykonali opatrenia pre ochranu života a zdravia občanov, zabezpečili miesto a vozidlo prehliadol pyrotechnik. Vo vozidle sa našli dve rozbušky bez bateriek, obal od danubitu a tri skladačky s neznámym bielym práškom. Prípad prevzal vyšetrovateľ.

NA MLIETIČOVEJ ULICI si všimol sused rozbité okno a podozrivé zvuky v byte, ktorého majitelia boli na dovolenke. Preto zavolal na políciu. Privolaná hliadka v byte zadržala dvoch mužov priamo pri čine. Vlámali sa do bytu, kde si pripravili rôznu elektroniku a ďalšie veci, ktoré chceli odcudziť. Ak by sa im to podarilo, spôsobili by škodu asi za 400-tisíc korún. Obaja Bratislavčania, 33-ročný Rastislav a 29-ročný Slavomír, skončili v cele s návrhom na vzatie do väzby. Obaja sú obvinení z krádeže a porušovania domovej slobody.

NA ZLATÝCH PIESKOCH našli v areáli v jednej z nepoužívaných chatiek mŕtvolu, ktorú už ohlodávali zvieratá. Podľa vyjadrenia lekára tam telo ležalo asi 7 až 10 dní, cudzie zavinenie vylúčil. Zistilo sa, že išlo o 52-ročného muža (bezdomovca) z okresu Považská Bystrica. Príčinu smrti určí súdna pitva.

NA ULICI VLČIE HRDLO horelo vozidlo Volkswagen Golf. Pri požiari obhorela predná časť vozidla vrátane motora a predných dielcov, praskli sklá a vyhorela časť palubnej dosky. Podľa doterajších zistení doposiaľ neznámy páchateľ polial vozidlo neznámou tekutinou a následne ho zapálil. Oheň spôsobil škodu asi za 400-tisíc korún.

(ver)

Páčil sa vám článok?