Silvestrovská noc sa nezaobišla bez zásahov

1.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Silvestrovskú noc v Bratislave označili policajti za pokojnú napriek tomu, že museli zasahovať pri niekoľkých incidentoch. "Dvadsaťpäťročný Bratislavčan hodinu po polnoci na Hviezdoslavovom námestí ohrozoval nožom okoloidúcich, našťastie, nikoho neohrozil," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Alena Toševová.

Rozruch vyvolala aj žena, ktorá sa v Evinom rúchu - od pol pása hore - prechádzala v uliciach bratislavského Starého Mesta. Podľa slov hovorkyne žena nevedela uviesť meno ani vek. "Jediné, čo vedela príslušníkom povedať, bolo to, že videla ohňostroj. Žena bola nad ránom odvezená do nemocnice," spresnila Toševová.

Počas posledného dňa roku 2007 sa v Bratislavskom kraji stalo 16 dopravných nehôd, pri ktorých sa tri osoby zranili ľahko a jedna nehoda si vyžiadala ľudský život. Alkohol vodičom nezistili a celková škoda sa odhaduje na viac ako jeden milión korún.

"Tragická nehoda sa stala o 17.30 hodine na Račianskej ulici. Dvadsaťjedenročný vodič z Bratislavy zrejme neprispôsobil rýchlosť jazdy a s vozidlom dostal šmyk," povedala Toševová. Auto sa dostalo mimo cesty, kde zachytilo 53-ročnú chodkyňu. Tá dve hodiny po prevoze do nemocnice zraneniam podľahla. U šoféra policajti alkohol nezistili.

O vodičský preukaz prišiel 15 minút pred polnocou 36-ročný Bratislavčan. Policajná hliadka ho zastavila na Vajanskom nábreží a namerala mu 0,78 miligramu alkoholu na liter krvi. Celkovo dozeralo na poriadok v uliciach hlavného mesta niekoľko desiatok policajtov.

(tasr)

Páčil sa vám článok?