Správy z podsvetia 43/2007

12.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA GALVANIHO ULICI našiel uhynuté dve kozy so zranením v oblasti hrdla ich majiteľ, ktorý to oznámil na polícii. Škoda sa odhaduje na 12-tisíc korún. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin poškodzovania cudzej veci.

NA TRNAVSKEJ CESTE sa vlámal do firmy zatiaľ neznámy páchateľ. Zo skladu odcudzil 30 notebookov, z kancelárií štyri notebooky a dva trezory. V trezoroch bolo viac ako milión korún v hotovosti, revolver, firemné akcie a 30 opečiatkovaných a podpísaných zmeniek. Z toho päť zmeniek je každá na sumu jeden milión korún, 25 zmeniek je bez vypísanej sumy. Odcudzený revolver v hodnote 50-tisíc korún patrí 48-ročnému mužovi, ten ho má v legálnej držbe. Škoda je vyčíslená na viac ako 2,5 milióna korún.

NA ULICI NA PÁNTOCH odcudzil z firmy neznámy páchateľ 61 notebookov a 37 tašiek na ich nosenie. Škoda predstavuje milión 585-tisíc korún.

NA VAZOVOVEJ ULICI sa do auta vlámal neznámy muž, čo neušlo pozornosti všímavého občana, ktorý o tom okamžite informoval políciu. Policajti zadržali 27-ročného Bratislavčana, ktorý skončil na oddelení v Starom Meste.

NA MICHALSKEJ ULICI sa stal obeťou lúpeže 42-ročný občan Švédska. Pri útoku neznámeho páchateľa prišiel o hodinky v hodnote asi 116-tisíc a vyše 7000 korún v hotovosti. 

NA ALBÁNSKEJ ULICI dvaja neznámi muži vtrhli do rodinného domu a prinútili si ľahnúť na zem dvoch mužov vo veku 48 a 42 rokov. Oboch spútali a hlavy im prekryli svetrom. Vtom do domu vošli ďalšie tri neznáme osoby. Tie od mužov pýtali peniaze. Keď prepadnutí odmietli, nasledovali kopance. Nato páchatelia prehľadali dom a z tašky 48-ročného muža odcudzili 30-tisíc korún a telefónne karty v hodnote 35-tisíc korún. Prepadnutí utrpeli drobné zranenia. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

NA BEŇADICKEJ ULICI prepadol predajňu potravín neznámy maskovaný muž, ktorý so zbraňou v ruke žiadal od predavačky peniaze. Tá mu v obave o život vydala asi 6-tisícovú hotovosť. Lupič následne ušiel na neznáme miesto a polícia po ňom pátra. Obeť lúpeže zranenia neutrpela.

NA PANÓNSKEJ CESTE sa neznámy páchateľ vlámal do auta Škoda Fabia a odniesol si veci v hodnote asi 35-tisíc korún. Zlodej sa do auta dostal cez okno na batožinovom priestore. Následne si z auta odniesol päť fotoaparátov a 60 kusov filmov. Ďalšia asi 9-tisícová škoda vznikla poškodením vozidla.

(ver)
Páčil sa vám článok?