Od januára bolo v kraji 1875 vreckových krádeží

28.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Od januára do októbra tohto roka zaznamenala polícia v Bratislavskom kraji 1875 vreckových krádeží, z nich 1797 priamo v Bratislave. Polícia preto upozorňuje občanov, že "vreckári úradujú" najmä počas predvianočného obdobia.

"Vyzývame ľudí k zvýšenej opatrnosti. Tí, ktorí sa chystajú na vianočné nákupy s plnou peňaženkou, sú pre zlodejov lákavým objektom," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Alena Toševová.

Ako príklad uviedla 31-ročnú Bratislavčanku, ktorej počas víkendu na Hlavnom námestí v Bratislave odcudzil z vrecka neznámy páchateľ mobilný telefón za 10-tisíc korún.

"Ľudia by si mali dať pozor na to, aby si cenné veci nenechávali na miestach, odkiaľ ich je ľahké vytiahnuť. Napríklad v zadnom vrecku nohavíc," zdôraznila Toševová.

Častou chybou je podľa polície aj to, že ľudia si nechajú peňaženku v taške alebo ruksaku, pritom na tieto miesta nevidia dostatočne. Vreckoví zlodeji sa zamiešajú medzi dav a pozorne sledujú situáciu. Všímajú si, ako kto platí, koľko má peňazí v peňaženke, kam si peňaženku po zaplatení odloží, prípadne či nie je v podnapitom stave.

"Potom už len čakajú na vhodnú príležitosť, kedy peňaženku môžu svojej obeti vytiahnuť z vrecka, kabelky, tašky či bundy. Využijú príležitosť, keď sa človek začne baviť s kamarátmi a prestane venovať pozornosť okoliu," uzavrela Toševová.

(tasr)
Páčil sa vám článok?