Kúpeľ Citroënu v Čunovskej zdrži rozbúril hladinu

6.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Veľmi mladá vodička Citroënu v noci zo soboty na nedeľu aj s autom skončila vo vodách Čunovskej zdrže. Jej príslušnosť k motogangom, ktoré tu bačujú, však polícia prinajmenšom nepredpokladá.

Táto udalosť vzrušila obyvateľov neďalekého Čunova, ktorému motogangy znepríjemňujú život a spánok už roky. Najmä v lete sa týždenne tri- až štyrikrát uprostred noci konajú nelegálne preteky na krátkom úseku od odbočky k zdrži smerom k neďalekému hraničnému priechodu Rajka.

Samotná križovatka, z ktorej štartujú, je dejiskom ďalšej disciplíny - v čo najväčšej rýchlosti opísať čo najmenší kruh na asfalte štátnej cesty. Stopy po pneumatikách na asfalte križovatky zostávajú po celý rok. Nikto preto v tejto obci nepochybuje o spôsobe, ako zletela vodička do priehrady z úzkeho betónového parkoviska.

Zhodou okolností minulý týždeň sa čunovské zastupiteľstvo rozhodlo prijať petíciu, ktorou sa budú dožadovať ochrany obce pred rušením pokojného spánku i neustáleho vzbudzovania pocitu ohrozenia, vyvolaného burácaním motorov. Len pár hodín pred tým, než dievča zaviezlo Citroën do vĺn priehrady, starostka písala list obyvateľom, v ktorom ich oboznamuje s tým, že poslanci prídu do domov prerokovať text petície.

Napriek otázkam občanov a samosprávy Čunova i snahe našej redakcie dozvedieť sa niečo o týchto neoficiálnych motoristických aktivitách od polície, dostávali sme zásadne napriek dodnes viditeľným stopám na asfalte odpoveď, že nič sa nedeje. Príslušníci polície, ktorí slúžia na starom hraničnom priechode Rusovce - Rajka, zrejme nič nepočuli a nevideli.

Tlačový odbor krajského riaditeľstva Policajného zboru nám sľúbil na otázky v tejto súvislosti odpovedať tak rýchlo, ako to bude možné, v čase našej uzávierky však krajská polícia bola plne zaneprázdnená ďalším dopredu nevyriešeným prípadom rasového útoku holohlavcov. K tejto udalosti však poskytla len oficiálne vyhlásenie. Podľa neho z dosiaľ nezistených príčin 23-ročná Bratislavčanka, vodička Citroëna Xsara, vletela s autom do vody.  Skončila v nemocnici len s ľahšími zraneniami, pretože ju z ponárajúceho sa auta vytiahol jej - rovnako hospitalizovaný - spolujazdec.

Starostka Čunova Gabriela Ferenčáková v súvislosti s víkendovou nehodou poznamenala, že polícia by sa mohla pozrieť i na webovú stránku (adresu zámerne neuvádzame), kde sú nelegálne preteky v Čunove propagované vrátane evidenčných čísel a fotografií „najskvelejších“ jazdcov a ich áut.

Gustav Bartovic
Páčil sa vám článok?