Správy z podsvetia 37/2007

30.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA RAČIANSKEJ ULICI neznámy muž vybral na sfalšované doklady z pobočky banky 300-tisíc korún. Neoprávneným výberom finančnej hotovosti tak spôsobil škodu firme so sídlom v Pezinku.

NA ZÁMOCKEJ ULICI sa neznámy páchateľ vlámal do predajne pánskeho oblečenia. So sebou si odniesol tovar v hodnote 1,5 milióna korún. Polícia začala vyšetrovanie krádeže.

NA ROVNIANKOVEJ ULICI horeli zaparkované autá. Požiar, ktorý zrejme založila neznáma osoba, úplne zničil vozidlo Porsche Cayenne a poškodil aj vedľa zaparkované vozidlo Renault Clio. Požiar spôsobil škodu za viac ako dva milióny korún, k zraneniu osôb nedošlo. Prípadom sa zaoberá polícia v piatom bratislavskom okrese a skutok vyšetruje ako trestný čin poškodzovania cudzej veci.

NA ZNIEVSKEJ ULICI v jednom z bytov 35-ročný Jaroslav z Bratislavy a 28-ročný Peter z okresu Pezinok pod hrozbou ujmy na zdraví žiadali od muža, aby im vrátil náradie, ktoré malo údajne patriť jednému z nich. Skutok sa našťastie zaobišiel bez zranení. Vyšetrovateľ obvinil Jaroslava a Petra z trestného činu vydierania a umiestnil ich v cele s návrhom na vzatie do väzby. Obvineným mužom, ktorí boli už v minulosti niekoľkokrát súdne trestaní, teraz hrozí trest odňatia slobody až na desať rokov.

NA LOTYŠSKEJ ULICI policajti u 52-ročnej Bratislavčanky našli drogy. Žena policajtom dobrovoľne vydala 23 kusov skladačiek s obsahom bieleho, hnedého alebo hnedozeleného prášku a injekčnú striekačku. Expertízou sa zistilo, že ide o heroín, ktorého množstvo predstavuje približne 23 obvyklých jednorazových dávok drogy. Vyšetrovateľ ju obvinil z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov a skončila v cele s návrhom na vzatie do väzby. Hrozí jej trest odňatia slobody až na päť rokov.

NA POĽNOHOSPODÁRSKEJ ULICI traja Bratislavčania, 23-ročný Michal D., 20-ročný Erik N. a 20-ročný Tomáš V. odcudzili motorové vozidlo Škoda Favorit, ktoré predali neznámej osobe. Zistilo sa, že trojica mladíkov má na rováši aj ďalšiu krádež rovnakého vozidla na tej istej ulici, ktorú spáchali v septembri. Vyšetrovaním sa zistilo, že v auguste sa vlámali do reštaurácie na Hradskej ulici, kde odcudzili fľaše s rôznym alkoholom, nealkoholické nápoje, čiernu techniku a finančnú hotovosť. Na svedomí majú aj ďalšiu trestnú činnosť. Vyšetrovateľ ich obvinil z prečinu krádeže, Michala a Erika umiestnil v cele s návrhom na vzatie do väzby, Tomáša stíha na slobode.

(ver)
Páčil sa vám článok?