Mestská polícia od piatka posilnila výkon služby

26.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská polícia v súvislosti s blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých a Pamiatky zosnulých posilnila od piatka výkon služby v okolí bratislavských cintorínov.

Informoval o tom hovorca mestskej polície Peter Pleva. Podľa neho sa príslušníci mestskej polície budú zameriavať na dodržiavanie verejného poriadku, ale aj na kontrolu trhového poriadku predajcami v okolí pietnych miest.

"Pozornosť upriamime predovšetkým na parkovanie vozidiel v okolí cintorínov. Dynamickú dopravu budú riešiť príslušníci policajného zboru," spresnil Pleva.

Pleva tiež upozornil na výstavbu v okolí cintorína v Slávičom údolí od areálu Slovenskej televízie až po konečnú liniek MHD v Mlynskej doline, vďaka čomu sa značne znížia parkovacie možnosti. "Návštevníkom tohto pietneho miesta, ale i ďalších veľkých cintorínov, ako je Ružinovský cintorín či bratislavské Krematórium preto odporúčame, aby na presun využívali posilnené spoje MHD a vyhli sa tak zápcham, ktoré každoročne vznikajú na príjazdových komunikáciách," uviedol.

V súvislosti s aktivitami zlodejov zároveň chcú občanov upozorniť, aby priamo na cintorínoch nenechávali bez povšimnutia svoje osobné veci, pretože odložené kabelky sa v minulosti stávali ľahkou korisťou zlodejov. To isté platí aj o cennostiach, ktoré si vodiči nechajú vo svojich vozidlách.

(sita)
Páčil sa vám článok?