Správy z podsvetia 27/2007

7.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA ŽELEZNIČNEJ STANICI FILIÁLKA zadržali policajti 25-ročného muža, ktorý mal papierovú skladačku s neznámym obsahom. Zadržaný mladý muž vo výpovedi uviedol, že ide o pervitín. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok.

NA BLAGOEVOVEJ ULICI neznámy páchateľ lúpežne prepadol pobočku banky. Neznámy muž bol ozbrojený a maskovaný šiltovkou a slnečnými okuliarmi. Pod hrozbou použitia zbrane mu pracovníčka banky vydala niekoľko desiatok tisíc korún. Muž vybehol z banky s čiernou igelitovou taškou aj s peniazmi. Nástrahový balíček s červenou farbou mu explodoval v taške počas úteku. Policajti našli zahodenú igelitku aj s peniazmi neďaleko od miesta činu. Je predpoklad, že červená farba zafarbila aj jeho oblečenie a ruky. Polícia po páchateľovi naďalej intenzívne pátra. Pri prepade nebol nikto zranený.

NA MIEROVEJ ULICI v záhradkárskej oblasti došlo k streľbe. Po vzájomnej hádke 77-ročný muž zranil strelnou zbraňou dvoch ľudí - 28-ročný muž mal prestrelenú pravú ruku v časti nadlaktia a 50-ročný muž mal poranenú pravú ruku v oblasti predlaktia. V rámci nutnej obrany zranení muži útočníka spacifikovali, pričom utrpel drobné zranenia vyžadujúce si lekársku starostlivosť. Previezli ho do nemocnice na pozorovanie. Zranení muži museli podstúpiť operácie a boli hospitalizovaní. Policajti na mieste činu zaistili bubienkový revolver bez hlavne. Vyšetrovateľ obvinil 77-ročného Bohumila M. z Bratislavy zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s nedovoleným ozbrojovaním a obchodovaním so zbraňami a prečinu nebezpečného vyhrážania. Za to mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až do 12 rokov. Pre prokurátora spracoval vyšetrovateľ podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

NA ŽITNEJ ULICI spozorovala policajná hliadka motorové vozidlo Škoda Favorit, na ktorom bolo rozbité čelné sklo a nefukčné svetlo. Za volantom sedel 29-ročný Miroslav. Zistilo sa, že po vozidle bolo vyhlásené pátranie. Neznámy páchateľ ho pred časom odcudzil z Nobelovej ulice. Vodič skončil na policajnom oddelení, kde musel vysvetľovať svoje konanie.

NA TUHOVSKEJ ULICI prišiel o osobné veci 43-ročný muž zo Štúrova. V priebehu pol hodiny mu neznámy páchateľ zo zaparkovaného auta odcudzil príručnú tašku, v ktorej mal osobné doklady, bankomatové karty a mobilný telefón.

(ver)
Páčil sa vám článok?