Karlova Ves by potrebovala viacej futbalových ihrísk

27.10.2017

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Aj keď na území mestskej časti Karlova Ves sa nachádza viacero ihrísk vhodných na futbal – či už s prírodným alebo umelým trávnikom a to najmä v areáloch škôl, tak obyvateľom to stále nestačí. Dopyt po športoviskách tu neustále prevyšuje aktuálnu ponuku...

Jedným z najvyužívanejších futbalových areálov je ihrisko na Molecovej ulici, ktoré už dosahuje strop svojej kapacity. Aj preto futbalisti z Karlovej Vsi dostali rozhodnutím poslancov BSK do nájmu ďalšie futbalové ihrisko nachádzajúce sa na vzdialenejšej Patrónke, kde približne pred desiatimi rokmi hrávala Karlovka aj súťažné zápasy. Ihrisko na Molecovej tak bude môcť po rokoch opäť slúžiť o čosi viac mládeži z Karlovej Vsi. Pre potreby amatérov a detí však postačí aj niektoré z futbalových mini-ihrísk. Jedno z nich postavili v roku 2005 na Dlhých Dieloch, konkrétne na Majerníkovej ulici v rámci spoločného projektu SFZ a UEFA. Futbalové kluby mládeže z Karlovej Vsi budú môcť päť rokov využívať aj futbalové ihrisko v areáli Domova sociálnych služieb (DSS) Rosa na bratislavskej Patrónke. Rozhodli o tom ešte v septembri poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na základe žiadosti iniciovanej samotnými občanmi, ale aj zástupcami karloveskej samosprávy.

Návrh predložil podpredseda BSK Igor Bendík s odôvodnením: „Sám ako otec troch detí viem, aké dôležité je zachovať športoviská a podobné areály. Verím, že toto je prvý krok trendu, v rámci ktorého budeme hovoriť NIE developerom a ÁNO športoviskám pre deti a mládež." Aj starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová, ktorej dcéra Juliana je futbalistkou a hráčkou bratislavského ŠK Slovan si už dávnejšie uvedomila, že ihrísk je v ich mestskej časti málo: „Nemáme plochy, kde by mohlo toľko detí trénovať, takže museli dochádzať do iných častí Bratislavy a tí starší dokonca chodili trénovať až do Zohora.“ Nájomnú zmluvu uzatvoril BSK s mestskou časťou Bratislava-Karlova Ves, ktorá má oprávnenie so súhlasom kraja prenajímať priestor tretím osobám. Ihrisko bude využívať FKM Karlova Ves. Okrem symbolického ročného nájomného – jedno euro má nájomca povinnosť vynaložiť v prvom roku minimálne 10-tisíc eur a v ďalších rokoch minimálne 8000 eur na údržbu a starostlivosť o ihrisko a objekty, ktoré k predmetu nájmu patria.

(ars, foto: Facebook)

Páčil sa vám článok?