VIDEO: Neznámy muž si dovolil za bieleho dňa na parkovisku pred hypermarketom neuveriteľnú drzosť!

25.10.2021

Zdroj: koláž abn - Google Maps a FB HAKA

Páčil sa vám článok?

Na parkovisku pred hypermarketom LIDL vo Vrakuni sa pred niekoľkými dňami odohrala zaujímavá situácia, ktorú sa podarilo zachytiť na mobilný telefón jednému z prítomných zákazníkov. Do zaparkovaného vozidla sa bez vedomia majiteľa dostal zatiaľ neznámy chlapík, ktorý z miesta stihol utiecť skôr, než mu stačil odpovedať na otázku, čo v jeho aute vlastne hľadal...

Na facebookovej stránke HAKA (Hľadá sa auto/Krádeže automobilov) sa minulý týždeň objavilo video nakrútené na mobilný telefón jedným zo zákazníkov spomínaného hypermarketu. Administrátor FB stránky Štefan Farkaš k nemu napísal nasledovné: "Toto video mám od štvrtku. Nechal som čas policajtom, aby si tohto pána upratovača mohli zaistiť, vypočuť a pripadne aj obviniť. Preto ho zverejňujem s časovým odstupom. No a čo sa na videu dozviete, popisuje náš člen skupiny HAKA, ktorý ho natočil...

"Dneska vo Vrakuni na parkovisku pri LIDL-i, sa tento pán snažil vykradnúť vozidlo, ktoré tam bolo zaparkované. Celé to prebiehalo takto: Prišla biela audina, zaparkovala. Sedia v nej dvaja páni. Kým boli v aute, prešiel okolo nich pán s bielou mikinou, šiltovkou, kapsičkou a v ľavej ruke držal nejaké čierne malé zariadenie. Cca o 10 až 20 sekúnd sa tento istý pán vrátil naspäť a išiel druhým smerom (opäť išiel okolo auta). Posádka z auta vystúpila, zamkla auto a išla nakupovať do obchodu. Pán v šiltovke sa vrátil k ich autu, chvíľku ho obiehal a zrazu sa auto odomklo, oň doň nastúpil a začal v ňom niečo hľadať. Otvoril si aj kufor a tiež ho prehľadával a potom odišiel. Celé to trvalo dve až tri minúty. Páni z hypermarketu sa vrátili a tak som ich informoval, čo sa práve stalo. O ničom nevedeli a boli zhrození," opísal svoj nečakaný zážitok člen skupiny HAKA v ich facebookovej skupine, kde bolo zverejnené aj video, ktoré sa mu podarilo nahrať na mobil: 

V následnej diskusii sa objavili rôzne názory a rady na to, ako by sa iní ľudia v takejto situácii zachovali. Niektorí by začali trúbiť, iní na potenciálneho zlodeja kričať, prípadne sa viacerí zhodli na tom, že bolo treba okamžite zavolať na telefónnu linku 158 patriacu polícii, aby tam poslala najbližšiu hliadku. Našli sa však aj takí, ktorí sa priznali, že by tiež nechceli zbytočne riskovať a ohroziť samých seba tým, že by sa púšťali do priamej konfrontácie s prípadným páchateľom trestnej činnosti, nakoľko nikto z nich si nemôže byť istý, že takéto indivíduum nevytiahne na človeka nôž alebo strelnú zbraň. S postupom, aký zvolil autor videa súhlasia aj administrátori FB skupiny HAKA:  "Občan si v tomto prípade splnil svoju povinnosť a nielenže upozornil poškodených, ale predložil polícii dôkaz o tom, čo sa na mieste udialo, pričom jeho video slúži zároveň ako memento pre ďalších ľudí, ktorým by sa niečo takéto mohlo stať." 

​A ako sa vlastne skončil tento príbeh? "Keď sme sa rozhliadli po parkovisku, tak sme pána so šiltovkou zbadali na opačnej strane. Išli sme za ním, ale nasadol do auta a doslova zdrhol. Poškodení mi hovorili, že to budú riešiť a preto som im poslal video materiál, ktorý som natočil, ale rozhodol som sa ho aj zverejniť, pretože žijem vo Vrakuni celý život a cítil by som sa bezpečnejšie a myslím, že aj ostatní, ak by sa táto osoba vypátrala a bola verejne známa. Nech sa vie, o koho ide," dodal autor videa, ktorý na záver pridal aj apel na ostatných, aby si s blížiacimi Vianocami dávali oveľa väčší pozor na to, čo sa okolo nich deje, pretože je možné, že inak bude takýchto a podobných prípadov pribúdať. 

(ars)

Páčil sa vám článok?