Čo nahnevalo vodiča autobusu MHD natoľko, aby neskutočne vynadal žene, ktorú ani nepozná?

20.10.2021
Páčil sa vám článok?

Na sociálnej sieti sa včera objavil príspevok, ktorého autorom je pravdepodobne vodič jazdiaci s niektorou autobusovou linkou Dopravného podniku Bratislava. Opísal v ňom incident z utorkového popoludnia. Vodička osobného auta predbehla a následne sa zaradila pred autobus MHD tak bezohľadne, že jeho vodič musel prudko zabrzdiť, v dôsledku čoho sa vo vozidle zranilo dieťa!

"Úvodom sa chcem ospravedlniť za nejaké tie hrubšie výrazy, ale žiaľ, nedá sa inak. Chcel by som pozdraviť blonďavú chuderu s bielym autom, čo si okolo 15:50 medzi mostom Apollo a zastávkou Ekonomická univerzita honila svoje choré ego za volantom. To, že si taká tupá a pokúsia sa má predbiehať "sprava" cez končiaci pripájací pruh svedčí o tvojej bystrosti a ignorácií zákonov cestnej premávky. Ale to, že vybrzdíš opakovane autobus plný ľudí, to je úroveň toho najväčšieho hovna, aké sa ti ani rovnať nemôže," napísal na FB stránku venovanú bratislavskej MHD evidentne poriadne vytočený muž, ktorý pravdepodobne pracuje ako šofér v DPB. 

"Chcel by som ti odkázať len dve veci. 1.) Máš neskutočné šťastie, že práve dnes som nemal so sebou kameru, lebo už by jednak bol videozáznam priložený k tomuto textu a hlavne na polícii aj s tvojou ŠPZ. Ďalšia vec, že keby som ju mal, tak by som ťa použil ako brzdu ty tupá Brzda. Ani by som sa neunúval snažiť sa ubrzdiť. 2) A pre tvoje hnilé ego mám ešte druhú správu. Chcem len, aby si vedela, že si zranila malé dievčatko. Ja viem, že ľudský odpad ako ty, nemyslel nikdy v živote na iných ako na seba, ale taká faktická informácia pre tú tvoju sprostú hlavu je, že v autobuse sa ľudia vezú bez možnosti pripútať sa. Takže ti gratulujem," ukončil svoj príspevok nahnevaný vodič. 

​Z jeho slov vyplýva, že pri prudkom brzdení cestujúci v autobuse popadali a jedno dievčatko sa pri tom zranilo a preto sme kontaktovali hovorcu DPB, aby sme sa opýtali či bol tento incident z Petržalky hlásený, respektíve či sa takéto konflikty na bratislavských cestách stávajú často a ako ich zvykne dopravca riešiť, ak napríklad má k dispozícii videozáznam z kamier umiestnených vo vozidle. 

Práve na absenciu kamery v autobuse poukázala vo svojom komentári na FB aj pani Danka, ktorá napísala: "Kamera - nekamera (aj keď v dnešnej dobe nechápem, že DPB nedoplní aspoň obyčajné kamerky za pár eur do starších busov), nahláste to na políciu (hádam si pamätáte aspoň časť ŠPZ plus typ auta - auto by mohli byť ľahko dohladateľné, polícia pripadne vyzve svedkov, aby sa ohlásili a poskytli záznamy z kamier. Veď tam bolo zranene dieťa, nemalo sa to hlásiť ako dopravná nehoda? Ja som takto v autobuse mala nehodu (šofér predpokladal, že auto z vedľajšej cesty nedobrzdí, skočil na brzdu a ja som letela, vodič hneď po zabrzdeni vyšiel z kabíny, riešil či sú všetci OK, keďže ja na zemi, volala sa RZP-étka a polícia). Zranené dieťa ma mrzí, verím, že bude čoskoro fit a áno, bezohľadnosť niektorých šoférov (je jedno, akých dopravných prostriedkov) je hrozná."

"Na základe vodičovho opisu situácie bolo vozidlo MHD priamo obmedzené v jazde iným, cudzím účastníkom premávky. Udalosť je zaevidovaná ako „hlásenie z opatrnosti" a v súčasnosti prebieha jej šetrenie. Vzhľadom na to, že vodič reagoval prudkým brzdením, pri ktorom mohlo prísť k zraneniu cestujúcej, bol incident odstúpený oddeleniu poistných udalostí," povedal pre Bratislavské noviny hovorca DPB Martin Chlebovec. "Podobné incidenty sa v premávke stávajú pomerne často. Každý vodič má povinnosť udalosť bezodkladne nahlásiť dopravnému dispečingu Dopravného podniku Bratislava (DPB), ktorý na základe vážnosti situácie môže prípad odstúpiť polícii. Bezpečnosť vozidiel je pre DPB prioritou, preto je dnes kamerový systém súčasťou všetkých nakupovaných vozidiel, pričom staršie typy DPB vybavuje kamerami dodatočne," dodal.

(ars)

Páčil sa vám článok?