FOTO: Vodič MHD sa vo Vajnoroch zrazil s osobným autom a takmer prevrátil autobus do priekopy

6.9.2020

Zdroj: koláž abn - FB Vajnoráci

Páčil sa vám článok?

Na Vajnorskom nadjazde došlo včera neskoro večer k pomerne vážnej dopravnej nehode, pri ktorej sa zrazil autobus MHD, konkrétne linka č. 53 s protiidúcim osobným automobilom. Vodič DPB po náraze pravdepodobne stratil vedomie, pretože autobus nezastal, ale nabúral ešte aj do zvodidiel a takmer sa prevrátil do priekopy.

"Vodič autobusu vošiel do protismeru a čelne narazil do protiidúceho osobného auta, pričom asi stratil vedomie, takže autobus pokračoval ďalej a zastavili ho až zvodidlá, nechýbalo veľa a prevrátil by sa, ale našťastie sa to nestalo. Sedel som vzadu ako jediný pasažier. Vodič bol otrasený, vôbec nevedel, čo sa stalo," opísal priebeh nehody jej priamy účastník na sociálnej sieti.

Zdroj: FB Vajnoráci - Tomáš Czintel

Aj keď sa pôvodne hovorilo, že v autobuse sedelo šesť cestujúcich, tak pán Martin tvrdí, že bol vo vozidle MHD v čase zrážky jediný a neutrpel pri nej žiadne zranenia. O čosi horšie dopadli obaja vodiči. Šofér autobusu mal narazenú hlavu a vodič osobného auta značky Seat sa sťažoval na bolesť v hrudníku ako aj ľavej ruky. 

Objavila sa aj verzia, že jeden z vodičov mohol dostať za volantom mikrospánok a prešiel s vozidlom do protismeru, kde sa ten druhý snažil čelnej zrážke zabrániť.

Bližšie informácie k nešťastnej udalosti nám ešte nevedeli poskytnúť ani v Dopravnom podniku Bratislava, ktorého dispečing musel krátko po nehode presmerovať niektoré svoje linky. Vedúci odboru marketingu a komunikácie Matej Michlík potvrdil, že k nehode na nadjazde vo Vajnoroch smerom na Trnavské mýto došlo v sobotu 5. septembra 2020 v čase o 21:28 hod. "Autobus linky 52/4 e.č. 3438 sa zrazil s osobným motorovým vozidlom. Na mieste boli prítomné vozidlá RZP a ako aj PZ, ale nakoľko sú okolnosti nehody stále v štádiu riešenia políciou, tak vám v tejto chvíli nemôžem poskytnúť viac informácií."

Zdroj: FB Tomáš Czintel

Z tejto snímky je zrejmé, že stĺp verejného osvetlenia možno zabránil tomu, aby sa autobus neprevrátil do priekopy.

​(ars)

Páčil sa vám článok?