FOTO: Vtip alebo realita? Niektoré nápisy na vozidlách MHD môžu spôsobiť úsmev, ale aj rozpaky...

29.9.2021

Zdroj: FB Revizori Bratislava

Páčil sa vám článok?

Na sociálnej sieti sa pred niekoľkými dňami objavila fotografia bočnej strany električky s nápisom: "Včera toľko revízorov, že dnes som si kúpil lístok aj ja. Vodič Boris." Z diskusie vyplynulo, že nie každému bolo hneď jasné, či ide o reálnu fotografiu alebo bola graficky upravená. Tí, čo pravidelne cestujú bratislavskou MHD, však mohli vidieť na vozidlách zobrazené aj iné nevšedné citáty...

"Ide o letný projekt Dopravného podniku Bratislava - cestovanie s úsmevom," uviedol na pravú mieru pochybnosti časti verejnosti hovorca tohto bratislavského prepravcu Martin Chlebovec. 

Zdroj: DPB

​Na vozidlách DPB sa od leta začali objavovať rôzne netradičné nápisy...

Už počas letných mesiacov začali na prostriedkoch MHD pribúdať polepy s úsmevnými citátmi a bonmotmi od vodičov DPB a okrem toho sa spustila novinka, keď názvy zastávok, ktoré zaznievajú z reproduktorov vozidiel počas cestovania, načítali známe osobnosti, o čom sme vás však už na internetovej stránke Bratislavských novín informovali:

​"Pozeranie na obrazovku smartfónu môžu cestujúci na zastávkach vymeniť za pohľad na svet vôkol. Jazdu MHD totiž spríjemňujú zdieľané emócie, vtipné hlášky a postrehy od našich vodičov, umiestnené na prednej časti tridsiatich štyroch vozidiel, s ktorými sa verejnosť už stretáva v premávke. Aj nudná cesta do práce sa môže stať podnetnou," objasňuje ciele svojej kampane DPB. 

Zdroj: FB Revizori Bratislava

​Napríklad autenticite tohto konkrétneho nápisu mnohí cestujúci nechceli spočiatku ani uveriť. "Akoby som aj mohol, keď som nastúpil do tej električky a na mieste vodiča sedela žena? A pochybujem, že sa volala Boris," zavtipkoval si Galo - spevák skupiny O.B.D. vo FB skupine venovanej bratislavskej MHD. 

Predseda predstavenstva DPB a.s. Martin Rybanský však aj napriek tomu verí, že nielen hláseniami, ale aj vtipnými poznámkami od vodičov, ktorými sú najnovšie vyzdobené karosérie vozidiel MHD vylepší bratislavský dopravca všedné jesenné dni nejednému cestujúcemu. 

​​(ars)

Páčil sa vám článok?