VIDEO: Svetoznámy Youtuber David Dobrík zavítal do Bratislavy - pozrite, aký ošiaľ vyvolal pri Starej tržnici...

22.9.2021

Zdroj: FB Veronika Knotková

Páčil sa vám článok?

V prvej polovici septembra sa na Slovensku vyskytoval jeden z najpopulárnejších svetových Youtuberov David Dobrík. Tento 25-ročný rodák z Košíc žije a pôsobí v USA, kde sa jeho rodičia presťahovali, keď mal šesť rokov. V rámci návštevy svojej rodnej krajiny prišiel aj do nášho hlavného mesta a dá sa povedať, že spôsoboval rozruch všade, kam sa pohol, teda doslova na každom kroku.

Dobrík začal svoje videá na internete zverejňovať ešte v roku 2014 a to na platforme Vine. Postupne sa prepracoval na stránke YouTube až k počtu 18,8 milióna odberateľov jeho obsahu, ktorý tvorili najmä tzv. vlogy. David sa narodil 23. júla 1996 v Košiciach a jeho rodina sa preťahovala do Vernon Hills v Illinios na predmestie Chicaga v roku 2002. Dobrík bol chránený americkou imigrantskou politikou DACA, ktorá ho aj napriek tomu, že nešlo o rodeného Američana, oprávňovala zostať v USA, keďže tam prišiel ako dieťa. Toto nariadenie vzniklo ešte počas funkčného obdobia bývalého prezidenta Baracka Obamu a keďže neskôr za čias jeho nasledovníka - republikána Donalda Trumpa hrozilo zrušenie tejto výnimky, tak David nemohol opustiť územie Spojených štátov. V súčasnosti je už prezidentom USA demokrat Joe Biden, takže Davidovi už konečne nič nebránilo zrealizovať dlho odkladanú návštevu svojej domoviny, teda Slovenska. 

Svoj príchod na Slovensko zdokumentoval vo videu, ktoré zverejnil aj na svojom oficiálnom FB profile, ktorý sleduje 1,7 milióna ľudí z celého sveta. Prvým Slovákom, ktorý sa v zábere objaví, je policajt na rakúsko-slovenskom hraničnom priechode Petržalka - Berg. Vidieť ho môžete krátko po druhej minúte nasledujúceho videa, ktorého dej sa čiastočne odohráva aj v Bratislave, teda konkrétne na Benediktiho ulici, kam sa David vybral navštíviť svojich príbuzných. Vtipná je aj scénka ako pred ich domom vyskočí z mikrobusu a prvýkrát v živote sa nohami dotkne zeme v rodnej krajine.  

Vo večerných hodinách sa David vybral do uličiek v centre Bratislavy, aby ho napokon na Námestí Nežnej revolúcie pri Starej tržnici obkolesila skupina jeho tunajších fanúšikov, na ktorých napokon prehovorí aj po slovensky, čo je sprevádzané obrovskou, teda presnejšie hlasitou vlnou nadšenia. Celú situáciu si môžete pozrieť v nasledujúcom videu, ktoré sa rýchlo rozšírilo na sociálnych sieťach:

Podľa informácií Bratislavských novín sa ukázal aj na koncerte huslistu Filipa Jančíka a v rámci pobytu u nás si odskočil aj do Košíc, kde naňho dvaja slovenskí kolegovia - youtuberi doslova poľovali, ale stretnúť ho zoči - voči sa im nepodarilo. Napokon teda zverejnili spoločnú fotografiu, ktorá však bola vyrobená vo photoshope, k čomu sa napokon priznali a vysvetlili to vo svojich dvoch videách...  

(ars)  

  

Páčil sa vám článok?