VIDEO: V centre Bratislavy budú poschovávané diela mladých umelcov - kto nejaké nájde, ten ho získa...

22.9.2021

Zdroj: koláž abn - Art Hunt, FB BA na fotografiách I.S.

Páčil sa vám článok?

Naše hlavné mesto bude v sobotu 25.9. dejiskom zaujímavého podujatia s názvom Art Hunt Bratislava. Jeho hlavným cieľom je zdieľanie umenia. Event spočíva v tom, že organizátori v historickom centre ukryjú celkovo 45 prihlásených výtvarných diel a úlohou bude ich nájsť, pričom odmenou pre každého úspešného pátrača bude nájdené dielo, ktoré tak zadarmo získa.

"Projekt dáva priestor profesionálnym aj neprofesionálnym umelcom zviditeľniť sa hravou formou a ukázať svoj talent širšej verejnosti. Zároveň otvára dvere nielen pre nadšencov umenia, ale aj ľuďom, ktorí sa primárne o umenie doteraz veľmi  nezaujímali. Projekt má teda potešiť nielen autorov diel, ale aj širokú verejnosť, ktorá si môže nájsť a získať obraz zadarmo. Všetci účastníci akcie, teda presnejšie hľadači dostanú v deň jej konania určité indície a orientačné body, vďaka ktorým získajú predstavu o lokalite, kde sú umelecké diela (najmä obrazy a fotografie) poukrývané," povedala pre Bratislavské noviny autorka a organizátorka projektu Iveta Tenczerová (Ježek Art), ktorá v minulosti už zrealizovala niekoľko úspešných "Art huntigov" svojich vlastných obrazov.

V roku 2020 sa Iveta Tenczerová rozhodla, že tento projekt rozšíri a poskytne priestor aj ostatným umelcom a počas nadchádzajúceho víkendu sa teda uskutoční už druhý ročník. Jeho spoluorganizátorom je Benjamín Filipčík (bixonbenef) a spoločne nahrali nasledujúce video k tomuto atraktívnemu podujatiu, ktoré nájdete aj na sociálnej sieti:

Podujatie sa bude konať v sobotu 25. septembra 2021 od 14,00 h v centre Bratislavy a podľa aktuálnych predpovedí by malo byť počas prvého víkendového dňa celkom pekné počasie. 

AKÉ SÚ PRAVIDLÁ?

- akcia je otvorená pre každého, kto má chuť sa zabaviť a spoznať umenie
- ak budete mať šťastie a nájdete niektoré z diel, nezabudnite ho odfotiť a zavesiť do udalosti na FB s použitím hashtagu #arthuntba. Nikto predsa nechce hľadať dielo, ktoré už nájdené bolo...
- diela budú schované na otvorených priestranstvách (nie je nutné vchádzať do podnikov)

- všetky indície nájdete na webe: https://www.jezekart.sk/arthunt

V Danubiane rozdávali ceny za textilné umenie - Grand Prix Boženy Augustínovej putuje do Holandska

Začiatkom mesiaca bol v Danubiana Meulensteen Art Museum v Čunove slávnostne zahájený VI. Textile Art of Today, ktorý prináša inovatívny pohľad na tradičnú výtvarnú techniku s dôrazom na životné prostredie. Medzinárodná prehliadka súčasného textilného umenia predstavuje diela od 83 umelcov zo všetkých kontinentov, pričom na vernisáži prebehlo aj udeľovanie prestížnych ocenení.

Zdroj: FB Martina Bakošová

​"A ja sa teším, že budem súčasťou tejto krásnej akcie o umení s mojím obrazom KRUH ŽIVOTA. Takže všetci hľadači pozorne sledujte informácie a nájdite si obraz, ktorý vás verím, že naozaj poteší a možno to bude práve ten môj," napísala k tejto fotografii zverejnenej na FB Martina Bakošová. Viac umeleckých diel nájdete v našej fotogalérii:

​ ​(ars)

Páčil sa vám článok?