Minuli sa antigénové testy? Ľudia odchádzali spred odberného miesta v Petržalke naprázdno

28.12.2020
korona testy

Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva

Páčil sa vám článok?

Nepríjemne zaskočení zostali Bratislavčania, ktorí sa hneď po sviatkoch chceli dať otestovať bezplatným antigénovým testom v Petržalke. Cestu na odberné miesto na terase nemocnice na Antolskej ulici merali zbytočne. Zdravotníci tu robili len PCR testy pre ľudí, ktorí sa vopred objednali. Ako si overíte aktuálnu situáciu na konkrétnom odbernom mieste?

Negatívny výsledok antigénového testu potrebujú mnohí z nás. Niektorí preto, aby sa upokojili, že nie sú infikovaní koronavírusom, ďalší sa chcú pretestovať po absolvovaní 10-dňovej karantény, negatívny test vyžadujú aj viaceré sociálne zariadenia od návštevníkov, niekde i zamestnávateľ... Problémom pritom nie sú len dlhé rady pred odberným miestom, ale tiež fakt, že v konkrétny deň nemusí to „vaše“ fungovať.

Podľa informácie ministerstva zdravotníctva bolo v Bratislave k pondelku 28. decembra k dispozícii 20 odberných miest na bezplatné antigénové testovanie, kam môžete prísť v ktorýkoľvek deň od pondelka do piatka okrem sviatkov. Na testovanie v dvoch odberných miestach sa však musíte vopred objednať: jedno je v Petržalke na Záporožskej ulici (Váš lekár, s. r. o.), druhé vo Vrakuni na Čiernovodskej ulici 25 (Merci, n. o.).

Rezort zároveň upozorňuje, že zoznam odberných miest na bezplatné antigénové testovanie sa dynamicky mení – o tom sa napokon presvedčili aj dnes ľudia, ktorí sa vybrali na terasu nemocnice na Antolskej, no zbytočne. „Najskôr som sa potešila, ako je tam málo ľudí, pretože pred sviatkami sa rad čakajúcich tiahol až k ceste. No potom som zistila, že antigénové testovanie sa nekoná, vraj nemajú testy,“ povedala nám sklamaná Bratislavčanka Ivana, ktorá sa vybrala na test v pondelok okolo obeda.

Zoznam odberných miest si preto vždy overte v konkrétny deň, kedy sa chcete dať otestovať, nájdete ho na tejto webstránke. 

Aktualizuje sa totiž pravidelne o 8.00, 12.00 a 16.00 hodine, takže sa môže stať, že v ňom nastane zmena, ktorá sa bude týkať práve vás.

(ac)

Páčil sa vám článok?