FOTO: Na Obchodnej dnes ráno okoloidúcich prekvapil starší muž - prečo ležal na chodníku?

10.11.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Ľudia, ktorí dnes ráno išli cez Obchodnú ulicu či už v električkách, automobiloch alebo peši si možno všimli staršieho muža, ktorý ležal pri stĺpe priamo na chodníku, pričom nohy mu trčali ku ceste. Pre chodcov idúcich smerom na Mariánsku bol možno aj problém ho obísť, nakoľko hneď za ním sa nachádzal páskou ohradený výkop...

Okoloidúcim však neprekážal natoľko, aby ho niekto z nich nahlásil napríklad na stanici Mestskej polície, ktorá sa nachádza uprostred Obchodnej ulice. Hovorca MsP Peter Pleva nám preveril a potvrdil, že o žiadnom mužovi uloženom na chodníku mestskí policajti nič nevedia. Našťastie sa ho podarilo odfotografovať manželom, ktorí si postavu ležiacu na zemi všimli už pri odbočovaní z Vysokej na Obchodnú ulicu. 

Zdroj: M.Š.

​"Dobré nie? Ten už má fajront," napísali autori k fotografii, ktorú poslali aj do redakcie Bratislavských novín, kde sme si dosť dobre nevedeli vysvetliť, prečo muž vlastne leží na chodníku.

Evidentne totiž nespí, nakoľko má hlavu zdvihnutú, takže to vyzerá akoby sa obzeral po okolí. Nakoľko sa nachádzal v bezprostrednej blízkosti vykopaných kameňov a zeminy, tak sa nedá vylúčiť ani to, že by mohlo ísť o robotníka, ktorý sa chcel trošku natiahnuť a oddýchnuť si. Česi so zmyslom pre humor by možno tipovali, že je to legendárny Jára Cimrman ležící, spící, kým Bratislavčanom by zasa mohol trochu pripomínať aj sochu Čumila, ktorý vykukuje z kanála na začiatku Panskej ulice.  

Zdroj: koláž abn

​Podstatné však v prípade záhadného ležiaceho muža je to, že sa mu nič zlé nestalo, teda podľa okoloidúcich nevyzeral na to, že by mal nejaké zdravotné problémy. O tom či neporušil zákaz vychádzania by sa asi dalo polemizovať, ale pokuta za nenosenie rúška mu nehrozila, nakoľko ho na tvári mal. A podľa našich informácií sa na tomto mieste v čase obeda už nenachádzal...

Zdroj: koláž abn

Pokiaľ by sme sa lepšie pozreli na bezprostredné okolie miesta, kde chlapík v bielom klobúčiku ležal, tak vyzeral skôr ako postavička z dopravnej značky Prechod pre chodcov (vpravo) než robotník z výstražnej značky Práca na ceste (vľavo).   

(ars) 

Páčil sa vám článok?