VIDEO: Viete, prečo je UFO na Moste SNP cez dušičkový víkend takto nasvietené?

1.11.2020

Zdroj: Kristína Bártfayová

Páčil sa vám článok?

Možno ste si všimli, že tzv. UFO nachádzajúce sa na pylóne Mosta SNP bola počas tohto víkendu vo večerných hodinách nasvietené do modrých a zelených farieb. Okrem toho sa v interiéri samotnej reštaurácie nachádza aj niečo, čo tam bežne nebýva a nie je voľným okom viditeľné...

"Chceme poslať ako do ulíc Bratislavy, tak aj všetkým obyvateľom Slovenska počas tohto neľahkého víkendu znamenie ľudskosti a empatie vo forme vysvieteného UFA do našich modrých a zelených farieb. Modrá farba reprezentuje farbu komunikácie a zelená zas kus toho šťastia, ktoré tak veľmi túžime v tomto období cítiť a byť," vysvetľuje organizátorka kampane Dušana Mázorová, ktorá začiatkom marca na vlastnej koži pocítila, čo je to mať strach z koronavírusu.

Mladá mamička z Bratislavy bola krátko po návrate spolu s rodinou z Poľska podozrivá z toho, že sa u nej vyskytlo ochorenie Covid-19, čo sa však napokon nepotvrdilo a po dvojtýždňovej domácej karanténe aj s deťmi sa už cítila oveľa lepšie a následne sa opäť plnohodnotne začlenila do života. Nakoľko je Dušana predsedníčkou POP Akadémia (Pokora Odvaha Pokoj), tak sa rozhodla spolu s kolegami vymyslieť nejakú propagačnú aktivitu, vďaka ktorej by nielen oslovila, ale aj podporila všetkých rodičov a deti s poruchou autistického spektra v súčasnom pomerne zložitom období, ktoré ony veľmi citlivo prežívajú. Dušana to pozná veľmi dobre, nakoľko jej 9-ročná dcéra Bea má diagnostikovaný Aspergerov syndróm.

"Naše modré plyšové srdce so štvorlístkom bolo v septembri umiestnené na nádvorí Bratislavského hradu, za čo ďakujeme Národnej rade SR a veríme, že sa podarí jeho zápis do Guinnessovej knihy rekordov, nakoľko ide o najväčšiu zbierku plyšákov v rámci Slovenska. Počas októbra sa srdce presunulo do reštauračnej časti UFA v Bratislave, za čo patrí naše poďakovanie spoločnosti UFO watch.taste.groove a tento víkend sme sa rozhodli za pomoci firmy Siemens rozsvietiť UFO do modra a zelena, teda našich farieb, kde zelená symbolizuje Deti srdca so štvorlístkom a modrá plyšákov pre zázračné deti," vysvetľuje Dušana Mazorová.

Zdroj: POP Akadémia - Marek Szűcs

Dušana zobrala v septembri k vystavenému srdcu na Bratislavskom hrade aj svoje deti - dcéru Beátku a dvojročného syna Danielka...

​"Chceme všetkým povedať, aby nezabúdali, že to čo nás robí ľuďmi je práve ľudskosť. Komunikujte prosím pozitívne a buďte so šťastím v srdci, nech sa akokoľvek veľmi bojíte, hneváte, či už nevládzete. Keď už nebudete vládať, spomeňte si prosím, že silu nájdete vždy v láske. Každý z nás má na tomto svete dôvod pre koho alebo s kým chcieť žiť šťastne. Spomeňte si tento víkend prosím, čo vás robí šťastnými a porozprávajte sa o tom s vašimi blízkymi aj keď len cez sociálne siete. Každý z nás potrebuje pocítiť aspoň kúsok radosti. Niekedy zabúdame na šťastné spomienky a necháme sa pohltiť momentálnym nešťastím. Prajeme vám aby vás tento víkend potešil nie len modrý papier s negatívnym výsledkom ale aj naše modré srdce, ktoré vyčarovalo za dva roky svojej existencie veľa šťastných úsmevov vďaka pozitívnym zážitkom počas našich detských programov ako deťom, tak aj ich rodičom. Prajeme vám veľa zdravia a síl a dúfame, že k vám prinesieme aspoň kúsok radosti vďaka nášmu modro-zelenému srdcu Bratislavy," dodala Dušana Mázorová - kráľovná rytierskych princezien a malých rytierov ako aj predsedníčka POP Akadémie. 

Zdroj: POP Akadémia - Marek Szűcs

​V reštaurácii UFO sa počas celého októbra nachádzala možno rekordná zbierka plyšákov v tvare srdca... 

(ars)
Foto: Marek Szűcs, Kristína Bártfayová  
Páčil sa vám článok?