VIDEO: Už ste boli v lietajúcej reštaurácii? Takéto výhľady z 50-metrovej výšky ponúka...

7.9.2020

Zdroj: Instagram P.H.

Páčil sa vám článok?

V uplynulých dňoch i počas víkendu bola na parkovisku pri Hoteli Kyjev jedna z putovných atrakcií Bratislavy - tzv. lietajúca reštaurácia. Jej základom je autožeriav, ktorý na lanách zodvihne bar aj so zákazníkmi približne do 50-metrovej výšky. Tí sú samozrejme pripútaní vo svojich sedadlách, môžu sa tam občerstvovať, ale hlavne kochať pohľadmi okolo seba či pod seba...

Lietajúca reštaurácia bola umiestnená v rámci Bratislavy už vo viacerých lokalitách a naposledy práve na Kamennom námestí. Má kapacitu 22 miest na sedenie a jedinou podmienkou je mať výšku nad 150 cm, aby vás pripútali do jedného z pohodlných kresiel. Atrakciu využívajú väčšinou dospelí, čomu je prispôsobená aj nápojová ponuka, ale nie je vylúčené, aby sa do 50-metrovej výšky vzniesli aj neplnoleté deti, teda za predpokladu, že nie sú príliš nízke a bude ich sprevádzať niekto z rodičov, respektíve zákonných zástupcov.   

Počas víkendu sa posedenia v lietajúcej reštaurácii zúčastnila aj Petra a o svoj výhľad z nej sa ochotne podelila nielen s priateľmi na sociálnej sieti, ale aj s čitateľmi Bratislavských novín:

Pohľad na strechu obchodného domu na Kamennom námestí a blízke okolie:  

Treba uznať, že portrétové fotografie s takýmto pozadím majú svoje čaro:

Zdroj: Instagram P.H.

​Celá konštrukcia reštaurácie je zavesená na oceľových lanách a ako vidno má aj strechu, takže by mohla fungovať aj pri nepriaznivom počasí. Ak však fúka vietor rýchlosťou väčšou než 15 metrov za sekundu alebo sa strhne búrka s bleskami, tak sa z bezpečnostných dôvodov event v tomto zariadení nemôže konať. 

Zdroj: Instagram P.H.

​Pri západe slnka poskytoval pohľad z výšky naozaj peknú večernú panorámu mesta...

Zdroj: Instagram P.H.

​Takýto výhľad sa v minulosti naskytol napríklad aj hosťom ubytovaným na horných poschodiach hotela Kyjev, ktorý je už niekoľko sezón mimo prevádzky. 

Zdroj: Lietajúca reštaurácia

​(ars)

Páčil sa vám článok?