FOTO: Nahnevaná Alena Heribanová - je hanbou, čo vidia zahraniční turisti ako prvé, keď prídu do Bratislavy...

17.8.2020

Zdroj: FB J.J.

Páčil sa vám článok?

Alena Heribanová zverejnila dnes ráno na sociálnej sieti niekoľko fotografií z okolia Hlavnej stanice. Snímky dokumentujú, aký uvítací pohľad sa jej hosťom zo zahraničia naskytol krátko po ich príchode do Bratislavy. "Môžeme to zmeniť, teda musíme a to čo najskôr," apeluje na kompetentných známa moderátorka...

Keď prídete vlakom do Bratislavy, tak máte tri možnosti ako sa dostať z Hlavnej stanice do mesta - buď pešo dole cez Námestie Franza Liszta, využitím niektorej z električkových, trolejbusových a autobusových liniek MHD, ktoré majú na stanici konečnú alebo zísť po nedávno zrekonštruovaných schodoch, ktoré vedú popri luxusnej reštaurácii Moree smerom na Žabotovu ulicu. 

Moderátorka Alena Heribanová viedla svojich známych zo zahraničia práve touto treťou cestou a úplne prvý pohľad sa im naskytol na túto počarbanú a ošarpanú prízemnú budovu...

Zdroj: FB Alena Heribanová

​"Možno viete, že som žila niekoľko rokov vo Viedni a tam, keby niekto niečo podobné nastriekal na stenu nejakého objektu, tak jednak ho vedia vďaka kamerovým záznamom pomerne rýchlo vypátrať, ale hlavne by bol do 24 hodín každý takýto výtvor odstránený. V Bratislave sú takto nevkusne pomaľované desiatky a možno aj stovky budov, vrátane starých obytných domov či vzácnych architektonických pamiatok a nič s tým nerobíme. Veď napríklad z Obchodnej ulice by sa pokojne mohla stať Zlatá ulička, akú majú v Prahe, ale vy by ste sem zaviedli nejakých svojich známych či zahraničných turistov, keď viete, ako to na nej v súčasnosti vyzerá?" vysvetlila svoj postoj Bratislavským novinám známa moderátorka. 

Zdroj: FB Alena Heribanová

​Neporiadok na chodníkoch je jav, na ktorý sme si asi už natoľko zvykli, že ho ani neregistrujeme...

Zdroj: FB Alena Heribanová

​Opustená bývalá poliklinika na Žabotovej ulici sa tiež pomaly stáva strašiakom pre celé široké okolie. Cudzinci asi nechápu, že dovolíme, aby sa takáto architektonicky pekná a hodnotná budova premenila na "dom hrôzy". 

"Okolie Hlavnej stanice, ktorá je vstupnou bránou do mesta, nemôže byť okrajovou záležitosťou - práve naopak, to by mal byť náš výklad - reklama mesta," myslí si Alena Heribanová.

"Kde je poriadok a udržiavaná mestská zeleň, kvety a čistota, tam sa ľudia väčšinou tešia a chránia si pekné prostredie. Kde je udržiavaný neporiadok, ľahostajnosť k rozbitým cestám a chodníkom, burine, tam kultúra nekvitne..." tvrdí pani Heribanová a nedá sa s ňou nesúhlasiť.

Zdroj: FB Alena Heribanová

​Takto by azda žiaden strom v Bratislave nemusel vyzerať, keby sa oňho starali tí, čo sú na to určení...

(ars)

Páčil sa vám článok?