FOTO: Pre bezpečnosť labutí zo Štrkovca včera nainštalovali do okolia jazera výstražné dopravné značky

14.8.2020

Zdroj: FB Martin Chren

Páčil sa vám článok?

Ružinovský starosta Martin Chren včera na sociálnej sieti zverejnil fotografie s osádzania dočasných dopravných značiek, ktoré upozorňujú vodičov na možnú prítomnosť labutí na ceste. Labutia rodinka zo Štrkovca je totiž povestná tým, že každý deň podniká dlhšie prechádzky do širokého okolia a zatiaľ sa jej členovia ešte nenaučili využívať priechody pre chodcov...

"Odvčera sme pre ochranu rodinky labutí aj vodičov umiestnili na Drieňovej nové značky, upozorňujúce na labute prechádzajúce cez cestu - keďže práve tadiaľto sa občas vydávajú na svoje potulky. Pokiaľ viem, Ružinov je touto značkou unikátom a jediný na Slovensku. Značky sú úplne legálne, schválené ako dočasné, počas obdobia, kým malé chodia s rodičmi na vychádzky," napísal na svoj facebookový profil starosta Ružinova Martin Chren a pridal sem aj niekoľko aktuálnych fotografií, na ktorých dokonca pózuje s novou dopravnou značkou.  

Zdroj: FB Martin Chren

​Bratislavské noviny sa skontaktovali aj s dopravným expertom Jánom Bazovským, ktorý nám povedal, že umiestnenie takýchto dočasných značiek je v poriadku a mestská časť ako správca cestnej komunikácie má na to právo, hoci na to potrebuje súhlas príslušného dopravného inšpektorátu. Hovorkyňa Ružinova Tatiana Tóthová nám zase potvrdila, že mestská časť všetky potrebné povolenia získala a preto mohli špeciálne značky na ulice v okolí Štrkoveckého jazera nainštalovať.  

"Odvčera sa už inak vyrojilo aj dosť neprajníkov (hlavne sú to neúspešní kandidáti na poslancov), ktorí túto značku hneď napádajú a pýtajú sa, či nemáme iné starosti a iné spôsoby, ako minúť tých pár desiatok eur, ktoré značka stála. Odpoveď je - áno, máme - už len keď sledujete túto stránku, viete, že denne riešime asi tak 1001 komplikovanejších problémov. To ale neznamená, že sa nebudeme venovať aj ochrane zvierat a dopravy," vysvetlil ružinovský starosta. "Verím, že tieto značky zaujmú a naozaj pomôžu vodičom spozornieť - a prispejú tým k bezpečnosti našej labutej rodinky," dodal Chren. 

Zdroj: FB Štrkovecké jazero

​Minulý mesiac na bezpečnosť labutej rodinky počas prechádzania cez Sabinovskú ulicu dozerali mestskí policajti...

(ars)

Páčil sa vám článok?