FOTO a VIDEO: Pri Propelleri sa už stavia obrie ruské koleso - počas leta má byť atrakciou Starého Mesta

1.7.2020

Zdroj: fb Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Ešte v marci mestská časť Staré Mesto odštartovala anketu, v ktorej zisťovala či by verejnosť chceli, aby sa pri kaviarni Propeller na Rázusovom nábreží konali rôzne akcie a bolo tam dočasne osadené ruské koleso. Zdá sa, že ľudia sa s touto myšlienkou stotožnili a v týchto dňoch už obrovský kolotoč na tomto mieste pomaličky rastie do 30-metrovej výšky...

"Voľný priestor pri Dunaji, v tesnej blízkosti kaviarne Propeller na Rázusovom nábreží, by sme radi sezónne oživili. Máme víziu pestrých letných kultúrnych akcií, v rámci ktorých by Bratislavčania a turisti mali možnosť zažiť aj jazdu na vyhliadkovom kole. Uvidieť mesto a rieku z nezvyčajnej perspektívy. Chceli by sme vedieť, či sa takáto vízia páči aj vám," informovala v marci mestská časť Staré Mesto na svojej oficiálnej webstránke. Výsledky ankety už nie sú na internete dostupné, ale pravdepodobne väčšina hlasujúcich tento nápad podporila a obrovské ruské kolo na nábreží bude už čoskoro realitou. 

Pochopiteľne, že nie všetkým Bratislavčanom sa tento zámer pozdával a napríklad vplyvný architektonický portál YIM.BA už publikoval kritický článok s názvom: "Staré Mesto zohavilo nábrežie vyhliadkovým kolom." Autor Adrián Gubčo v tejto súvislosti konštatoval, že to od začiatku považoval za zlý vtip a neveril by, že mestská časť umožní umiestniť na najvzácnejšom úseku bratislavskej nábrežnej promenády lacné vyhliadkové kolo. "Je to obyčajná hanba!" dodal.

Zdroj: Staré Mesto

​Negatívne na tento zámer reagovali v diskusiách aj samotní Staromešťania, ktorí boli presvedčení, že takáto atrakcia by sa hodila skôr na druhý breh Dunaja, teda na petržalskú stranu. 

Zdroj: fb Staré Mesto

​Kbínky na vyhliadkovom kolese budú k dispozícii pre prípadných záujemcov už o pár dní a nová atrakcia Starého Mesta by mala fungovať až do 30. septembra...

Zdroj: R.S.

(ars) 

Páčil sa vám článok?